Gastro handlingsskema ved forskellige belægningssituationer på Gastroenheden Målgrupper og anvendelsesområde Definitioner Fremgangsmåde Ansvar og organisering Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil Bilag Målgrupper og anvendelsesområde Målgruppen for vejledningen er personale ansat i Gastroenheden Definitioner - Sengekapacitet defineres som antal disponible senge - Disponible senge svarer til det antal senge, Gastroenheden, og det enkelte afsnit har til rådighed - Disponible senge svarer til normerede senge fratrukket evt. senge lukket p.g.a. vakancer, ferieafvikling mv. - Der tages ikke højde for senge blokeret grundet isolation mv. Der planlægges ud fra tre forskellige belægningssituationer defineret i handlingsskema ved forskellige belægningssituationer (bilag 1) - Grøn < 100% på både gastromedicinske, gastrokirurgiske afsnit, på 324 incl. V-spor - Gul > 100% i enten gastromedicinske eller gastrokirurgiske afsnit og på afsnit 324 incl. V-spor - Rød > 100% svarende til overbelægning på mere end 3 patienter på gastromedicinske og gastrokirurgiske afsnit, samt mere end 17 pateinter i 324 exl. V-spor og meldte patienter til 324, og incl. patienter med vurderet behov for indlæggelse på 322 (GIO) og 326 Om belægningssituationen er grøn, gul eller rød besluttes dagligt på visitationsmøde Fremgangsmåde Generelle principper for kapacitetsudnyttelse: Principper for sikkert patientflow skal være styrende for den samlede kapacitetsstyring i Gastroenheden Der afholdes visitation alle ugens dage kl. 11.00 og 19.00, med mulighed for ekstra visitation, afhænging af belægningssituation (bilag 1) Visiterende sygeplejerske afsnit 324 indtaster data i "Kapacitetsoverblikket" jf. bilag 2. Data indtastet skal ske til de tidspunkter som fremgår i bilag 1, så de er tilgængelige til AHH kapacitetskonference Udvisitering af patienter sker i henhold til bilag 1 Ansvar og organisering Afdelingsledelsen er ansvarlig for de enkelte afsnits forberedelse af, deltagelse i og opfølgning på kapacitetskonference. Afsnitsledelsen er ansvarlig for at medarbejderne kender og arbejder efter instruksen og bilag 1 Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil Handlingsskema ved forskellige belægningssituationer på AHH Vejledning kapacitetskonference Vejledning i virtuel deltagelse i kapacitetskonference Bilag Bilag 1: Lokalt handlingsskema ved forskellige belægningssituationer på Gastroenheden, AHH Gastro handlingsskema ved forskellige belægningssituationer på AHH_2023 0213 .pdf Bilag 2: Brugerguide til kapacitetsoverblikBrugerguide til Kapacitetsoverblik_20230213_endelig.pdf