Rengøring af spisemiljø Målgrupper og anvendelsesområde Definitioner Fremgangsmåde Ansvar og organisering Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil Bilag Målgrupper og anvendelsesområde Ansatte i rengøringsafdelingen der arbejder med rengøring af spisemiljøer. Definitioner Fremgangsmåde Buffet: Rengøres ialt seks gange dagligt, dette sker før og efter de tre daglige måltider. Servicevogn: Rengøres én gang dagligt, altid efter morgenmaden. Afrydningsvogn: Rengøres én gang dagligt, altid før morgenmaden, og aftørres før frokost og før aftensmad. Borde: Rengøres 6 gange dagligt, dette sker før og efter de tre daglige måltider. Gulv: Tørmoppes 3 gange dagligt - pletter og spild fjernes efter måltiderne med en fugtig moppe. BEMÆRK: Udover ovennævnte skal spisemøiljøet rengøres en gang dagligt. Dette skal ske iht. til lokalets kvalitetsprofil iht. INSTA 800 (se under referencer). Denne rengøring skal finde sted indenfor tidsrummet kl. 06.00 – 07.30. Ud over gulv, vægge og lofter indgår også alt inventar i den daglige rengøring, jf. objektlisten iht. INSTA 800 (se under referencer), herunder flytning og rengøring under og bag mobilt inventar. Eksempler på standardinventar: Borde Ca. 20 stole Belysning, lavt hængende TV Affaldsbeholdere Håndvask, fliser og spejl Billeder Hylder Vindueskarme, herunder riller Dør med håndtag og dørkarm Kontakter Radiatorer Ventilationsriste Ansvar og organisering Ledelsen i Rengøringsafdelingen er ansvarlig for, at personalet i afdelingen er bekendt med denne vejledning. Den enkelte medarbejder er ansvarlig for at kende og følge denne vejledning. Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil DS/INSTA800-1:2018. Rengøringskvalitet - System til fastlæggelse og bedømmelse af rengøringskvalitet, 2018. Dansk Standard. National Infektionshygiejniske Retningslinjer for rengøring i hospitals- og primærsektoren, herunder dagtilbud og skoler, 1. udgave, 2015. CEI, SSI. Hygiejnehåndbog Bilag