GLO - Henvisning og booking af patienter til diætvejledning hos centralkøkkenets kliniske diætister Målgrupper og anvendelsesområde Definitioner Fremgangsmåde Ansvar og organisering Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil Akkrediteringsstandarder Bilag Målgrupper og anvendelsesområde Klinisk personale, der henviser patienter til klinisk diætist. Definitioner Fremgangsmåde Patienter med diætetiske problemstillinger kan henvises til diætvejledning, undtaget er dog adipositas simplex. Henvisning til ambulant diætvejledning hos klinisk diætist skal altid ordineres af læge og stå i patientjournalen. Henvisningen skal sendes via SundhedsPlatformen. Henvisningen kan ikke sendes pr. mail. På henvisningen/tilsynssedlen sættes: - Stor adresselabel samt patientens telefonnummer - Henvisningsårsag, relevant diagnose og evt. oplæg til diætisten - Patientens højde og vægt, samt evt. vægtudvikling - Navn på rekvirerende læge - Herudover ved behov, oplysninger om tolkebistand og transport Lokaler og rammer: For indlagte patienter: Den kliniske diætist aftaler tid for diætvejledning med plejepersonalet på sengeafsnittet af hensyn til øvrige undersøgelser etc. For ambulante patienter: Patienterne vejledes i kontor i Ringvejsblokken, indgang 8, stuen, værelse 23. Tidsforbrug: Til nye patienter afsættes 1 time. Til opfølgende samtaler afsættes ½ time. Booking af patienter: Ambulante patienter til diætvejledning bookes af den kliniske diætist via indkaldelsesbrev. Den kliniske diætist kontakter tolkebureau for bestilling af tolkebistand. Booking af patienter til opfølgning: Den kliniske diætist aftaler selv opfølgning med patienten. Ansvar og organisering Henvisning til ambulant diætvejledning hos klinisk diætist skal altid ordineres af læge og stå i patientjournalen. Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil Bilag