Ernæringsansvarlig - funktionsbeskrivelse Formål Målgrupper og anvendelsesområde Definitioner Fremgangsmåde Ansvar og organisering Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil Akkrediteringsstandarder Bilag Formål Målgrupper og anvendelsesområde Definitioner Fremgangsmåde Mødetid: Mandag til fredag kl. 07.30 – 14.30 Mødetiderne kan efter aftale afviges ved behov Kl. 07.30 - Afsnitslister udprintes i de enkelte afsnit for patientoversigt - Aftale med plejeansvarlige, hvilke patienter den ernæringsansvarlige skal tage sig af. Orienteres om disse patienters planer for dagen, f.eks. rtg, undersøgelser o.l. - Notere antallet af risikopatienter på listen over patienter - Anbrudsmærkater påsættes madvarer af hensyn til holdbarhed samt daglig kontrol af holdbarhed Kl. ca. 07.45 - I samarbejde med portør eller plejepersonale hjælpe tildelte patienter til rette inden morgenmaden serveres - Hjælpe tildelte patienter med soignering inden morgenmaden - Tilberede, servere og hjælpe tildelte patienter med morgenmaden - Dokumentere ernærings- og væskeindtag på ernæringsskema Kl. ca. 09.00 - Bestille mælk, morgenmad inden kl. 11.00 - Daglig bestilling af middagsmad, aftensmad samt mellemmåltider (inden vagtens afslutning til dagen efter) - Mandag: bestille frostvarer, køkkenvarer og kolonialvarer - Kontrol af forrige døgns væske- og ernæringsskemaer - I samarbejde med den plejeansvarlige foretage status over risikopatienternes ernærings- og væskeindtagelse mhp. stillingtagen til videreførelse af væske- og ernæringsskema - I samarbejde med portør deltage i vejning af patienter, registrere aktuelle vægt og rapportere status til den plejeansvarlige - I samarbejde med patienterne komme med forslag til ændringer i ernæringsplanen - Tilberede mellemmåltid til eftermiddagskaffen - Ved særlige behov tilberede individuel kost til risikopatienter til middag - Tilberede, servere og hjælpe tildelte patienter med mellemmåltid – formiddag - Dokumentere ernærings- og væskeindtag på ernæringsskema Kl. ca. 12.00 - I samarbejde med portør eller plejepersonale hjælpe tildelte patienter til rette inden middagsmaden serveres - Hjælpe tildelte patienter med soignering inden middagsmaden - Tilberede, servere og hjælpe tildelte patienter med middagsmaden - Dokumentere ernærings- og væskeindtag på ernæringsskema - Orientere sig om madbestilling stemmer overens med forbruget og evt tilpasse det - Løbende orientering om tildelte patienter aktuelle energi-, protein- og væskeindtag, mhp. tiltag resten af døgnet - Sikre at screening samt ernæringsskemaer i sygeplejejournalen er ajourført hos tildelte patienter - Orientere tildelte patienter om ernæringens betydning for sygdomsforløbet samt de ernærings- og væsketilbud, der serveres på Bispebjerg Hospital Øvrige opgaver - Anlægge ernæringssonde hos patient ved behov - i samråd med læge og plejeansvarlig - Deltage i tværfaglige konferencer, afdelingens temadage, personalemøder samt i møder med nøglepersoner indenfor ernæring - Undervise det øvrige plejepersonalet i ernæring udfra behov og ønsker Ændringslog Udarbejdet af: ###NAVN### R og ###NAVN### IP Dato: Juli 2010 Godkendt af: Ansvar og organisering Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil Akkrediteringsstandarder Bilag