GLO - Arbejdsgang ved behov for udarbejdelse af høringssvar

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

Formål

Formålet er at beskrive arbejdsgangen, når sundhedsfaglige dokumenter kommer i høring mhp et samlet tværfagligt høringssvar fra Klinik for Led- og Bindevævssygdomme på Rigshospitalet Glostrup og Hillerød.

Tilbage til top

Målgrupper og anvendelsesområde

Målgruppen er læger, sygeplejersker, lægesekretærer og evt fysioterapeuter tilknyttet Klinik for Led- og Bindevævssygdomme Rigshospitalet Glostrup og Hillerød.

Tilbage til top

Definitioner

Høring: Proces, hvor interessenter får en frist til at gøre indsigelser, komme med rettelser eller supplere et sundhedsfagligt dokument som fx NBV, RGD, VIP eller lignende.

NBV: National BehandlingsVejledning, ofte forfattet og udsendt fra videnskabeligt selskab. Kan omfatte sygdomme/symptomkomplekser, farmaka eller særlige procedurer.

RGD: Retningsgivende Dokument er ofte en tværregional vejledning.

VIP: Vejledning, Instruks e.l., som er dokumentstyret via Region Hovedstadens VIP-portal

Høringssvar: En skriftlig tilkendegivelse af afdelingens opfattelse af det til høring fremsendte materiale, som  endelig godkendes og sendes på afdelingens vegne af ledelsen, men hvor opgaven med at komponere svaret kan uddelegeres.

Intern høring: Høringsproces omkring interne dokumenter/arbejdsgange/patientforløb etc.. Her vil det være  kvalitetskoordinatoren eller tovholderen i den tværfaglige arbejdsgruppe, som forestår høringsprocessen, som primært vil rette sig imod den relevante tværfaglige arbejdsgruppe og involverede interessenter, og herefter ledelsesgruppen repræsenteret ved ledende overlæge eller dennes stedfortræder

Tilbage til top

Fremgangsmåde

Her beskrives høringsproces for ikke intern høring.

Dokumenter sendes oftest i høring direkte til medlemmer af Dansk Reumatologisk Selskab eller via ledelsesstrengen fra Sundhedsfaglige råd eller ad andre kanaler.

Den ledende overlæge eller dennes stedfortræder fremsender dokumenterne til alle klinikkens reumatologiske speciallæger, oversygeplejersker, ledende lægesekretær og evt afdelingsfysioterapeut og berammer en drøftelse på et givent speciallægemøde (torsdage kl. 14;00).

Oversygeplejersker, ledende lægesekretær og evt afdelingsfysioterapeut tager stilling til, om der er relevante sundhedsfaglige forhold, som høringsdokumentet berører, i relation til deres faggruppe. Opgaven kan uddelegeres til kliniske sygeplejespecialister e.l..

Det vil være naturligt, at øvrige personalegrupper deltager i udarbejdelsen af høringssvaret ved at lade sig repræsentere ved speciallægemødet ved de personer, som er i en given relevant tværfaglig arbejdsgruppe.

På speciallægemødet besluttes, hvem som udarbejder/renskriver høringssvaret og proceduren for afsendelsen.

Proces ved høringen fra Dansk Reumatologisk Selskab

Når et udkast er udarbejdet, fremlægges det på DRS hjemmeside og rundsendes til høring blandt selskabets medlemmer. Der fastsættes en høringsfrist på minimum 2 måneder og maksimalt 3 måneder, hvor medlemmer af DRS skriftligt kan komme med indsigelser/kommentarer. Formanden for NBV-gruppen fungerer som kontaktperson i høringsfasen og skal i fornødent omfang – i samarbejde med de øvrige medlemmer af NBV-arbejdsgruppen, sikre indarbejdelse/ændring af udkast til NBV. En evt. revideret udgave lægges ud på hjemmesiden en uge før medlemsmødet. Herefter fremlægges retningslinjen til drøftelse på et medlemsmøde. Kun indsigelser/kommentarer, der er underbygget af skriftlige svar i høringsperioden kan forventes at få opsættende virkning.

Efter fremlæggelse og drøftelse på medlemsmødet indstiller formanden for U-NBV den pågældende NBV til godkendelse i DRS bestyrelse. Godkendelse eller forkastelse skal foretages indenfor seks måneder efter medlemsmødet. De godkendte vejledninger offentliggøres på hjemmesiden.

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag