Rengøring af spisemiljø

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Ansatte i rengøringsafdelingen der arbejder med rengøring af spisemiljøer.

Definitioner

Fremgangsmåde

Buffet:
Rengøres ialt seks gange dagligt, dette sker før og efter de tre daglige måltider.

Servicevogn:
Rengøres én gang dagligt, altid efter morgenmaden.

Afrydningsvogn:
Rengøres én gang dagligt, altid før morgenmaden, og aftørres før frokost og før aftensmad.

Borde: 
Rengøres 6 gange dagligt, dette sker før og efter de tre daglige måltider.

Gulv: 
Tørmoppes 3 gange dagligt - pletter og spild fjernes efter måltiderne med en fugtig moppe. 

 

BEMÆRK:
Udover ovennævnte skal spisemøiljøet rengøres en gang dagligt. Dette skal ske iht. til lokalets kvalitetsprofil iht. INSTA 800 (se under referencer).

Denne rengøring skal finde sted indenfor tidsrummet kl. 06.00 – 07.30.

Ud over gulv, vægge og lofter indgår også alt inventar i den daglige rengøring, jf. objektlisten iht. INSTA 800 (se under referencer), herunder flytning og rengøring under og bag mobilt inventar.

Eksempler på standardinventar:

Borde
Ca. 20 stole
Belysning, lavt hængende
TV
Affaldsbeholdere
Håndvask, fliser og spejl
Billeder
Hylder
Vindueskarme, herunder riller
Dør med håndtag og dørkarm
Kontakter
Radiatorer
Ventilationsriste
 

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Ledelsen i Rengøringsafdelingen er ansvarlig for, at personalet i afdelingen er bekendt med denne vejledning.

Den enkelte medarbejder er ansvarlig for at kende og følge denne vejledning.

Tilbage til top

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

DS/INSTA800-1:2018. Rengøringskvalitet - System til fastlæggelse og bedømmelse af rengøringskvalitet, 2018. Dansk Standard.

National Infektionshygiejniske Retningslinjer for rengøring i hospitals- og primærsektoren, herunder dagtilbud og skoler, 1. udgave, 2015. CEI, SSI.

Hygiejnehåndbog

 

Tilbage til top

Bilag