Infektionsrisiko

Generelt:

Patienter med smitsomme sygdomme må ikke indlægges eller opholde sig på Patienthotellet. Dette gælder feks patienter med CF og patienter med multiresistente bakterier herunder også CPO, MRSA, VRE m.fl. 

 

Patienter med CF må ligeledes ikke tilbydes ophold på Patienthotellet, eftersom der ikke er mulighed for at isolere dem.

Kan de ikke isoleres, kan andre patienter, som har CF, er lungetransplanterede eller er svært lungesyge ikke opholde sig på hotellet samtidigt. Denne situation / vurdering er ikke mulig at administrere.

Tvivlspørgsmål drøftes altid mellem Infektionshygiejnisk Enhed og PHO.

 

På Patienthotellet udføres ikke pleje-og behandlingsopgaver, der er forbundet med særlig infektionsrisiko for patienter og personale.

Alle patienter på Patienthotellet opfattes at have svækket modstandskraft, d.v.s. være i øget risiko for at pådrage sig infektioner.

 

Overordnede forholdsregler:

· Rigshospitalets fastsatte regler for god hygiejne skal overholdes i forbindelse med alle procedurer, der udføres på PHO.

· Forholdsregler, der skal tages for at afbryde smitteveje, gælder for alle personalegrupper, der har kontakt til patienter.

· Der gives information til alle personalegrupper og til patienter og deres pårørende, hvis det er nødvendigt at iværksætte forholdsregler, der er ud over de sædvanlige.

· Alle forholdsregler tilrettelægges m.h.p at bryde smitteveje.

· Alle udskillelser fra patienter, d.v.s. blod, sekreter (fra sår,næseflod og spyt), opkast,urin og afføring, skal betragtes som potientielt smittefarlige.

 

Procedurer og arbejdsgange der er forbundet med risiko for infektioner:

· Sortering og bortskaffelse af inficeret affald og legemsvæsker

· Håndtering og bortskaffelse af spidse og skarpe genstande

· Håndtering af vasketøj og linned

· Rengøring af hotelværelser, fællesrum og fællestoilet

· Rengøring og desinfektion af udstyr og hjælpemidler

· Køkkenhygiejne, fremstilling af mad, håndtering af råvarer og opbevaring af madprodukter

· Rengøring af køkken og køkkenrekvisitter

 

Henvisninger:

VIP: Kanylebokse - anvendelse, placering og bortskaffelse

Patienthotellets egenkontrolprogram

Hygiejnehåndbogen, VIP systemet