Ernæring- tilbud og omsorg for patienter

 

Formål:

At sikre patienter får den kost, som er velegnet for ham eller hende, og som er i overensstemmelse med hans eller hendes kliniske behandling og under hensyntagen til patientens religiøse overbevisning.

At reagere på ændringer i patientens ernæringstilstand og behov og iværksætte adækvate handlinger herefter.

At støtte og vejlede patienter om kosttilbud.

 

Metode:

Stamafsnit eller ambulatorium ordinerer speciel kost med angivelse af:

 

Ordinationen kan være læge , diætist eller sygeplejerskeordineret og skal være understøttet skriftligt.

Hotelsygeplejersken og fastansat køkkenpersonale kan tilbyde frie drikkevarer som flaskevand og sodavand eller anden form for kostsupplement. Dette skrives i køkkennoter.

Der kan ikke bestilles special mad som feks keto, da det er en alternativ kostbehandling der ikke understøtter behandlingen.

 

PHO har retningslinier for ernæringstilbud og sammensætter et kosttilbud, som er i overensstemmelse med kostordination.

Køkkenpersonalet  sikrer rekvirering af ordinerede diæter og enterale ernæringsprodukter, således at patienter tilbydes optimal ernæring

 Hotelsygeplejerske og køkkenpersonalet samarbejder med stamafdeling og/eller ambulatorium og diætist, om vurdering af ernæringsmæssig risiko og behandlingsindsats, når:

 Daglig procedure:

 

 

 Skriftlig information:

 

 

In- house liste - intern skriftlig information:

 

 

Sikkerhedstjek efter aftenmåltid:

 

 

Henvisning:

Tværfaglig VIP: Ernæring - politik RH

Tværfaglig VIP: Sondeernæring til voksne

Tværfaglig VIP: Lægemiddelinteraktioner (der henviser til bilag om føde-lægemiddelinteraktioner)

VIP: Enterale ernæringsprodukter - rammer for håndtering, opbevaring og udlevering

Pjece : "Tygge - og synkebesvær"

Pjece : Velkommen til Patienthotellets Restaurant