Peritonealdialyse: Tidsfrister i forhold til vurdering af peritonealdialyse patienten på sengeafsnit 3131/2

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

Formål

Vejledningen beskriver hvilke tidsfrister, der er gældende i forhold til vurdering af patienten, hvis peritonealdialysepatienten, dennes pårørende eller hjemmeplejen henvender sig telefonisk til sengeafsnit 3131/2.

Tidsfristerne er altid underlagt lægens faglige skøn.

 

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

Læger og plejepersonale, Afsnit 3131/2, Afdeling for Nyresygdomme

 

Tilbage til top


Definitioner

PD: peritonealdialyse

Tilbage til top


Fremgangsmåde

PD-patienterne er undervist i at varetage dialysen hjemme og hvordan de skal forholde sig ved komplikationer til behandlingen.

Ved en del af de mulige komplikationer, skal patienten henvende sig til Rigshospitalet.

På hverdage i tidsrummet 07.30 til 16.00 (fredag dog til kl. 15.00) henvender patienten sig til Hjemmedialysen 2134, mens de udenfor Hjemmedialysens åbningstider på hverdage samt i weekender og på helligdage, er instrueret i at henvende sig direkte til afsnit 3131/2.

Hvis patienten henvender sig med symptomer på peritonits (mavesmerter, grumset udløb), skal patienten straks møde i sengeafsnittet. Plejepersonalet behøver ikke konferere dette med vagthavende læge, men kan vente til efter samtalen med at orientere vedkommende. 

Hvis patienten henvender sig, fordi patientslangen, adapteren eller PD-katetret er blevet kontamineret skal patienten straks møde i sengeafsnittet og behandles for at forebygge peritonitis. Plejepersonalet behøver ikke konferere dette med vagthavende læge, men kan vente til efter samtalen med at orientere vedkommende.

Hvis patienten henvender sig på grund af stigende temperatur, opkastninger eller diarré skal patienten konfereres med vagthavende læge, som tager stilling til det videre forløb.

Hvis patienten henvender sig med symptomer på exit-site eller tunnelinfektion (rødme, ømhed og pus ved exit-site eller tunnel), skal patienten vurderes af vagthavende læge i løbet af 12 timer.

Hvis patienten henvender sig med manglende udløb af PD-væske, skal patienten vurderes af vagthavende læge i løbet af 12 timer, eventuelt telefonisk. 

Hvis patienten henvender sig på grund af alarmer fra natmaskinen, kan disse forsøges korrigeret telefonisk. Hvis det ikke er muligt at få behandlingen i gang, instrueres patienten i at frakoble sig maskinen og slukke den. Patienten orienteres om at henvende sig igen (gerne telefonisk) i dagtiden enten i sengeafsnittet (weekend) eller i Hjemmedialysen (hverdage).

 

Tilbage til top


Ansvar og organisering

Overlæge ###NAVN###, oversygeplejerske ###NAVN### og assisterende afdelingssygeplejerske ###NAVN###, afsnit 3131/2  

Overlæge ###NAVN### og sygeplejerske ###NAVN###, Hjemmedialysen 2134

 

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

 

Tilbage til top


Bilag

 

Tilbage til top