Patientkategorier

 

Rekvirering, podning og test

Patienter til planlagte operationer eller indlæggelse i > 24 timer 

 

Patienter, der ikke er i stand til at møde op i pode-teltet

For patienter bosat i Region H og Region Sj.: Rekvirering af podning bestilles af sekretærer i forbindelse med udsendelse af operationsbrev, hvori patienten informeres om podning (se procedure nedenfor)

For patienter bosat i Region Syd, Midt og Nord: Rekvirering af podning skal bestilles af egen læge. Patienten informeres om dette i operationsbrev.

 

 

I enkelte tilfælde vurderes det, at patienten ikke er i stand til at møde op og vente på at komme til i et pode-telt. I disse enkelte tilfælde podes patienten i det afsnit, hun skal indlægges.

Patienten indkaldes til podning tidligt om morgenen på operationsdagen. Podning foretages hurtigst muligt og bestilles som hasteprøve.

Da patienten er asymptomatisk, gennemføres operationen, selvom der ikke er svar på testen.

 

Akutte patienter

Podes i afdelingen.

 

Patienter fra Grønland og Færøerne

Podes i afdelingen, med mindre patienten har negativ podning, som er mindre end 48 timer gammel.

 

Fremgangsmåde:

Patienter skal bookes ind på 5031 sygeplejeamb. mhp. at blive testet. Tiden bookes 2 dages før indlæggelse/operation af koordinatorer/visitation

Afsnit:  4004gyn9

Aft. Notater: Færøsk/grønlandsk pt. til podning

'Besøgstype: sygeplejerske20

Kliniker/ressource: RH 4004gyn9 5031

 

Alle hverdage – ressourceplanen tjekkes dagligt

 

 

Bestilling af podning i SP

 

Der afgives en Best./ord i SP på podning

Se bilag 1 nederst i VIP  for afdelingsspecifik vejledning til bestilling af best/ord.

 

For general vejledning  Best/ord for Coronavirus podning (2 dage før besøg)  se linkhttps://intranet.regionh.dk/regi/It/COVID19-i-SP/covid-19-arbejdesgange-i-klinisk-praksis/Documents/Vejledning%20Podning%20for%20COVID-19%20forud%20for%20fremm%C3%B8de%20p%C3%A5%20hospital_29.04.20.pdf

 

Patienten får besked i E-boks og på sundhed.dk, så snart ordren er afgivet i SP, og når feltet om straks-afsendelse er markeret. Patienten kan straks booke på coronaprover.dk eller via booking-telefonen ###TELEFON###, alle dage kl. 10-18.

Podningen skal foretages indenfor ca. 48 timer forud for operation/indlæggelse > 24 timer. (Podningen kan foretages på et hvilket som helst testcenter).

Patienttransport

Patienten bestiller som udgangspunkt selv transport.

Hvis afdelingen er behjælpelig med at bestille transport, skal transport og returtransport bookes samtidig, og der skrives i bemærkningsfeltet, at der er tale om podning for Covid-19, og at chauffør skal kontakte vagt ved ankomst. Patienten vil så blive podet ved siden af køretøjet umiddelbart efter ankomst.

 

Håndtering af podesvar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RH-patienter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glostrup-patienter

Operationsdag mandage

 

Svaret kan fremfindes i SP under resultatgennemgang  (laboratoriesvar – laboratorierapporter) for patienter bosiddende i Region H og Region Sj.

For patienter bosiddende udenfor Region H. og Region Sj., kan svaret tilgås via Sundhedsjournalen (gå til behandlingskontakter og vælg sundhedsjournal. Vælg samtykke givet (det er en del af patientens behandling at vi kan fremfinde podningssvaret) og log på med digital medarbejder signatur). 

Vælg laboratoriesvar og podningssvaret ligger under mikrobiologi (dobbeltklik)

 

 

Sekretærerne på ###TELEFON### og ###TELEFON###, tjekker dagen før patientens operation, om der foreligger svar. Sygeplejerskerne følger i aftenvagten eller om søndagen  op på operationspatienterne til om mandagen. om svar foreligger.

Negativt svar kvitteres i SP af sekretæren/sygeplejersken og der gøres ikke yderligere.( For at kvittere:  gå til laboratoriesvar – laboratorierapporter – vælg prøven (Coronavirus Sars..) - klik på kvitter for resultat.)

 

 

Positiv test konfereres med det samme med stuegangsgående læge eller forvagt. Se håndtering og arbejdsgang nedenfor.

 

 

Søndag aften gennemser én af operatørerne, der skal operere om mandagen eller vagthavende læge på RH (lejerne 15 og 16). Se håndtering og arbejdsgang nedenfor.

 

Positiv test, håndtering

Ved positiv test, udskydes patientens operation eller planlagte indlæggelse som hovedregel. Vurderingen om udskydelse beror på en konkret lægefaglig vurdering.

Den COVID-positive patient kontaktes af lægen og informeres om evt. ny behandlingsplan, samt om at patienten som udgangspunkt skal selvisolere sig i syv dage, og at patienten, hvis der opstår symptomer inden for dette tidsrum, skal forblive isoleret til 48 timer efter symptomophør.

 

Hvis operation/indlæggelse gennemføres, benyttes relevante værnemidler og isolation (se relevante VIP).

 

Hvordan håndteres patienten i Afdeling for Kvindesygdomme, frem til svar på podningen foreligger?

Asymptomatiske patienter betragtes som ikke-smittede. Der anvendes ikke værnemidler eller isolation. Patienter med symptomer håndteres jf. VIP:

https://vip.regionh.dk/VIP/Admin/GUI.nsf/Desktop.html?open&openlink=http://vip.regionh.dk/VIP/Slutbruger/Portal.nsf/Main.html?open&unid=XB55E85F7A6FF064DC125851900476E83&level=1301&dbpath=/VIP/Redaktoer/1301.nsf/&windowwidth=1100&windowheight=600&windowtitle=S%F8g

 

Podning og værnemidler i afdelinger

Ved podning af symptomfrie patienter anvendes full-face visir og handsker eller kirurgisk maske, sikkerhedsbriller og handsker. Ved podning af patienter med symptomer følges samme arbejdsgang, men der bruges også overtrækskittel samt handsker, visir og kirurgisk maske. Se pode-vejledning på intranettet:

https://intranet.regionh.dk/rh/alarm/beredskab/corona/Documents/Guide%20til%20podning%20af%20patienter%20for%20Covid-19%20i%20afdelingerne%2029032020.pdf

 

Arbejdsgang for podningshåndtering kan ses her:

https://intranet.regionh.dk/rh/corona/patientbehandling-og-pleje/Sider/bestilling-transport-og-svartider-for-proever.aspx

 

Hvor længe er testen gyldig?

Test i forbindelse med indlæggelse gælder som udgangspunkt hele indlæggelsen, så længe patienten er asymptomatisk. Denne hovedregel gælder også i forbindelse med overflytning af asymptomatiske patienter fra andre hospitaler

Ved positiv test forud for undersøgelser og procedurer* i ambulante regi, som udgør en særlig risiko jf. SST.:

Samme procedure som ved indlæggelse.