Ernæringsscreening

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

Formål

 I henhold til Rigshospitalets ernæringspolitik og H:S tværgående vejledning skal der for ambulante og indlagte patienter foretages en vurdering af

ernæringsrisikoen.

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

 Personalet, Gynækologisk Klinik

Tilbage til top


Definitioner

Hvilke patienter skal ernæringsrisikovurderes?

 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

 

Hvordan foretages screening ved første ambulante besøg/forundersøgelse?

Er patienten ernæringstruet giver sygeplejersken individuel ernæringsvejledning, som angives på "Sygeplejestatusark"

(ved forundersøgelse/indlæggelse).

 

Hvordan foretages screening ved ambulant kontrol?

Ernæringsskemaet lægges ind som bilag til sygeplejejournalen.

 

Ved indlæggelse/genindlæggelse

 

Sekundær screening/sværhedsgrad af sygdom (score B)

Gynækologisk Klinik vurderer, at gynækologisk cancerpatienter score 1 = let.

Cancer ovarii patienter score 2 = moderat.

Herudover følger de i skemaet allerede angivne diagnoser og tilstande (ofte score 0).

 

Hvem gør hvad?

 

Hvis der undtagelsesvis ikke er foretaget en vurdering ved første ambulante kontrol/forundersøgelse, skal dette gøres senest 24 timer efter indlæggelsen og efterfølgende en gang ugentligt.

 

Der henvises i øvrigt til "Underernæring og ernæringsrisiko - Screening, udredning, ernæringsterapi og udskrivelse - voksne" og Ernæringsmappen på afsnit 5031.

Tilbage til top


Ansvar og organisering

 Klinikchef

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Underernæring og ernæringsrisiko - Screening, udredning, ernæringsterapi og udskrivelse - voksne

 Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

 

Tilbage til top


Bilag

 

Tilbage til top