Tjenesterejser incl. kurser og kongresser

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 


Målgrupper og anvendelsesområde

 Sundhedsfagligt personale i Neonatalafdelingen

Tilbage til top


Definitioner

 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

 

Tjenesterejser er rejser, der er nødvendige for udførelse af konkrete arbejdsfunktioner. Man er direkte eller indirekte blevet pålagt tjenesterejsen af sin leder. Rejser i forbindelse med patienttransport (fx returtransport efter ledsagelse) er patientrejseudgift, og skal ikke refunderes af kontoen for tjenesterejser.

Deltagelse i kurser og kongresser samt studiebesøg etc. kan dækkes helt eller delvis af afdelingen. Der ansøges om tjenestefrihed hos nærmeste leder (afdelingssygeplejerske, ledende lægesekretær, i tvivlstilfælde afdelingschef), og om økonomisk tilskud hos kursusudvalget (se nedenfor). De begrænsedemidler anvendes, så de understøtter afdelingens drift og udvikling. Forudsætning for støtte er, at den viden og kompetence der opnås, kan bringes i spil i afdelingens arbejde.  I mindre omfang kan dog gives støtte med henblik på fortsat, professionel udvikling, også til ansatte i midlertidige stillinger.

Rejser foretages efter tjenesterejsecirkulæret (regler og aktuelle satser kan ses på intranettet "Personale - Min ansættelse - Løn, kørsel og rejseudgifter"). Kort fortalt bruges billigste klasse med billigste offentlige transportmiddel, med mindre konkrete omstændigheder taler for andet. Overnatning fortrinsvis på hoteller med indkøbsaftale, og bemærk at der er maksimumbeløb for hotelrefusion.

Alle tjenesterejser (undtagen togrejser i Danmark og Skåne) skal bestilles gennem den Regionale rejsebestilling via TUR. Udgifter til hotel og rejse, som ikke er bestilt gennem regionens rejsebureau efter de anførte retningslinjer, refunderes kun undtagelsesvis af tjenestestedet! 
Intranettets sider om rejsebestilling er altid opdaterede, derfor henvises til disse (henvisning, se ovenfor)

Ansøgning og tilskud til kurser
Der er ikke økonomisk mulighed for at dække alle relevante uddannelsesønsker fuldt ud. Der skal være et klart formål med deltagelse. Det kan være indhente eller vedligeholde faglig viden, både i forhold til afdelingen og en selv, eller det kan være at præsentere eget eller fælles materiale.

Der kan også søges om tilskud til on-line kurser og anden fjernundervisning.

Der ansøges på vedhæftede skema (bilag: kursusgodtgørelse). Skemaet tjener en dobbelt funktion, at give den enkelte anledning til at overveje hvordan udbyttet af kursus optimeres, og samtidig danne grundlag for prioritering af kursusmidler. Sendes pr. mail til kursusudvalget; J###NAVN### og ###NAVN###, gerne med link til program og gerne med vedhæftede filer.
Efter stillingtagen noterer kursusudvalget bevillingen i Excel ark på P-drevet under efteruddannelse.

Søg i god tid; det er normalt det billigste.

Årligt redegøres kort i nyhedsbrevet for tildeling og afslag på støtte.

Afdelingsledelsen beslutter støtte til egen kursusaktivitet, og fungerer som kursusudvalg for kursusudvalgets medlemmer.

 

Særlig vedrørende lægers "U-kurser"
Obligatoriske kurser (”U-kurser”) for læger ansat i hoveduddannelsesblok (”kursister”) er tjenesterejser. Udgifter til rejse og ophold dækkes som tjenesterejser dækkes efter regler for dette uden ansøgning. Frihed skal aftales med vagtplanlægger i god tid.

 

Særligt vedrørende de årlige landssymposier i neonatologi
Der ydes fuld udgiftsdækning til normalt 2 læger og 3 sygeplejersker. Deltagere udpeges af afdelingsledelsen.
Tilsvarende kan støtte til deltagelse i Landskursus i neonatal sygepleje gives udover de 5000 kr. pr. år.

 

Andre muligheder for økonomisk støtte:
Rigshospitalets Jubilæumsfond uddeler legater 2 gange om året – ansøgningsfrist 1. april og 1. oktober. Ansøgningsskema kan downloades fra Rigshospitalets intranet: Sundhedsfagligt/forskning og udvikling/Forskningsmidler, fonde og legater/Rigshospitalets fonde og legater/Rigshospitalets Jubilæumsfond.

Til arrangementer i udlandet kan sygeplejersker søge støtte i DSR’s stipendiefond. Ansøgningsskema kan downloades fra DSR’s hjemmeside – www.dsr.dk./DSR for mig/Legater og Stipendier. Ansøgning skal oftest være indsendt 2 måneder inden arrangementet afholdes og evt. tilskud vil blive tildelt på et bevillingsmøde måneden før arrangementets afholdelse (oversigt over ansøgningsfrister og bevillingsmøder kan findes samme sted som ansøgningsskema).
En anden mulighed er Lundbeckfonden. Ansøgningsskema kan downloades fra UCSF’s hjemmeside www.ucsf.dk /Lundbeckfondens legater. Lundbeckfonden behandler løbende ansøgninger – men søg endelig i god tid.
Endvidere er det muligt at søge om tilskud i et fagligt selskab hvor man er medlem og har været det mindst 1 år: F.eks. FS7 – Fagligt selskab for børnesygeplejersker, FS3 – Fagligt selskab for anæstesi- og intensivsygeplejersker. De faglige selskaber kan også findes via DSR’s hjemmeside.

Derudover findes der selvfølgelig et hav af fonde og legater, man til særlige formål kan søge.

 

Efter kurset

Brug noget tid til at tænke over udbytte, og hvad der kan bringes i spil i afdelingen. Udfyld vedhæftede tilbagemeldingsskema og send til kursusudvalget (eller nemmere, brug skabelon fra P-drevet og gem på P-drevet). Speciallæger kan efter aftale udnytte en eller flere af de overenskomstregulerede efteruddannelsesdage til opfølgning på kursus.

 

Forsikring

Man skal være forsikret under hele rejsen, fra Danmark forlades til man er hjemme igen, incl. eventuelle ferie- eller fridage man tager i forbindelse med kursusrejsen. Rigshospitalet har forsikringsordning der dækker sygdom og hjemrejse (samt ulykke og tyveri). Ved forlængelse af rejsen tegnes privat forsikring (man kan ikke længere forlænge Rigshospitalets forsikring). Rejseforsikring er beskrevet på intranettet samme sted som information om rejsebestilling.

 

 

Vedlagte filer:

Link virker ikke, brug fritekst mail indtil det er ordnet.

Fil bilagEvalueringsskema.docFil bilagAnsøgning kursusafgifter.doc

Tilbage til top


Ansvar og organisering

 Teamledelser og afdelingsledelser er ansvarlige for at instruksen følges

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Tilbage til top


Bilag

 

Tilbage til top