Arbejdsgang for personale (klinikere og lægesekretærer) som skal indlægge et barn til ROP-operation på Neonatalafdelingen
Børn som skal have stillet/eller har fået stillet indikation for ROP-operation af øjenlæge
Der skal gå 1 minut mellem drypningerne med de forskellige præparater
..............................................................................................................................
MIDLERTIDIG ÆNDRING I DRYPPEPROCEDURE P.G.A. RESTORDRE:
Så længe cyclomydril er i restordre bruges det tidligere regime, d.v.s.:
Alle tre slags findes som enkeltdosisbeholdere. Der anvendes en beholder til hver patient.
...............................................................................................................................
Forældre må gerne følge deres barn til OP gangen.
Postoperativt forløb på GN:
Barnet vil ifølge procedure blive intuberet og ofte blive ekstuberet inden retur til GN. Barnet skal ligge 24 timer til opvågning inden udskrivelse.
PostOP smerter ved ROP er minimale. Der forventes ingen blødning efter indgrebet. Barnet kan dog have hævede øjenomgivelser som forsvinder af sig selv efter et par dage.
I de fleste tilfælde kan børn straks extuberes på GN:
Så snart der er givet paracetamol kan man give coffein 20 mg/kg og nalone 0,1 mg/kg medmindre der er særlige forhold, der taler i mod.
Indstil respirator i indstillinger der svarer til permissiv hypercapni så pCO2 ikke er lavere end habituelt for patienten. Herefter vil de fleste børn kunne extuberes inden for kort tid (1-2 timer).
Alle børn skal efter ROP operation have HTP-øjendråber (hydrocortison – oxytetracyklin + polymycin B) 1 dråbe i hver øje hver 8. time i 3 døgn. Dette noteres i operationsbeskrivelsen, og ordineres i Sundhedsplatformen af GN læge. Øjendråber medgives normalt fra operationsgangen. Hvis det IKKE skal gives, eller hvis der skal gives anden medicin, skal dette fremgå af operationsbeskrivelsen, og øjenkirurg/øjenlæge skal orientere GN-læge, enten ved afhentning af barnet eller på 5-1327.
Vedrørende Patienthotellet:
Hvis barnet er indlagt på GN har GN pligt til at have én pårørende hos barnet. Rigshospitalet har ikke pligt til at sørge for overnatning til øvrige familie, heller ikke at betale for det. Familien kan søge hjemkommunen om dækning af udgifter. GN kan tilbyde dokumentation, men er ellers ikke involveret i dette.
Vejledning henvisning til Patienthotellet samt registrering i Sundhedsplatformen:
Parkeringsmuligheder:
Patienter, der skal indlægges, samt pårørende og øvrige gæster, kan desværre ikke parkere på Rigshospitalets område i længere tid.
Efter kl. 15.00 er det dog muligt at stille sin P-skive på Patientpladserne, dette giver ret til 2 timers parkering på disse pladser fra kl. 15.00 - 06.30
Parkeringshuset:
Det er også muligt at betale for parkering i P-huset i tidsrummet 15.00 - 06.30 på alle hverdage, samt hele døgnet i weekenden.
Parkeringen betales via EasyPark (område 4346)
Informationspjece indlæggelse til ROP-undersøgelse og behandling.pdf
Vejledning i screening og behandling af Præmaturitets Retinopati (ROP/Retinopathy Of Prematurity)