Håndtering i KMA af prøvesvar til IHE, inkl. beskrivelse af brug af skema til Fødevarenetværket
Infektionshygiejnisk Enhed og Klinisk Mikrobiologisk Afdeling.
KMA: Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, afsnit 9101.
IHE: Infektionshygiejnisk Enhed.
IHL: Infektionshygiejnisk Laboratorium, afsnit 7602.
Prøvesvar IHE skal informeres om:
Ovenstående procedure gælder også i weekender og på helligdage, hvor svaret faxes førstkommende hverdag.
I tilfælde af faxnedbrud i IHE, lægges prøvesvarene efter forudgåene besked fra IHE i hygiejneoverlægens dueslag i KMA.
I særlige tilfælde kontaktes IHE telefonisk, fx. når der kræves akut intervention. Omfatter også indberetningsskema til Fødevarenetværket (bilag), som udfyldes ved mistanke om patogene tarmbakterier fra fødevarer, restaurantbesøg o.lign. i Danmark.
Følgende svar faxes til IHE:
Læge eller hygiejnesygeplejerske i IHE modtager svaret. Hvis anden person modtager svar, videregives det til læge eller hygiejnesygeplejerske.
Læge eller hygiejnesygeplejerske i IHE følger op på isolationspatienter og iværksætter undersøgelser og interventioner dokumenteres det i MADS.
Vejledninger herom findes i den elektroniske "Hygiejnehåndbog" i VIP-systemet.
Følgende svar ringes eller leveres til IHE:
Bioanalytiker/laborant i IHL eller læge/hygiejnesygeplejerske i IHE kontakter afsnittet, hvor prøven er taget samt Rengøringssekretariatet og Maskinafdelingen, hvor det er relevant og iværksætter undersøgelser og interventioner efter behov.
Bioanalytiker/laborant i IHL kan altid overlade en opgave til læge/hygiejnesygeplejerske i IHE.
Vejledninger herom findes i den elektroniske "Hygiejnehåndbog" i VIP-systemet.
Klinisk Mikrobiologisk Afd. er ansvarlig for at definerede laboratoriesvar formidles til Infektionshygiejnisk Enhed. Infektionshygiejnisk Enhed er ansvarlig for videreformidling/infektionshygiejniske tiltag.
Sekretæren i IHE er ansvarlig for, at IHE's netværksfax- og printer fungerer.
Svar på prøver og undersøgelser - Håndtering af udgivet af Rigshospitalets Netværk for Kvalitet.
DDKM: 2.8.6
Bilag Indberetning af patogene tarmbakterier t Fødevarenetværket.pdf