Ernæring til den kirurgiske patient

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

Formål

Det danske sundhedsvæsen har fokus på evidens og effektiv brug af sundhedsvæsenets ressourcer gennem øget anvendelse af flere ambulante behandlinger, kortere indlæggelsestider, færre genindlæggelser og accelererede patientforløb. Denne strategi lægger op til et aktivt samarbejde med en informeret patient.

Plejepersonalets viden om og indsigt i betydningen af at patienterne undgår vægttab i forbindelse med det kirurgiske forløb skal sikre, at kirurgiske patienter er orienterede og bevidste om, at spise nok til at få dækket behovet for energi- og protein, samt at bestræbe sig på at undgå vægttab de første 2 måneder efter et kirurgisk indgreb. Dermed vil de kirurgiske patienter have et bedre udgangspunkt for en succesfuld rehabilitering med tidligere mobilisering og dermed færre komplikationer.

Læs mere i den vedhæftede fil "Ernæring til den kirurgiske patient" og i patientinformationen "Ernæring og motion før og efter operation", som findes på intranettet.

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

 

Tilbage til top


Definitioner

 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

 

Tilbage til top


Ansvar og organisering

 

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

 

Tilbage til top


Bilag

Ernæring til den kirurgiske patient 2020.pdf

Link til intranettet, hvor pjecen Kost og aktivitet før og efter operation ligger (nederst under Tværgående Patientinformation): https://intranet.regionh.dk/rh/afdelinger-og-klinikker/hjerte/hjertesygdomme/patientinformation/Sider/patientinformation.aspx#tvaergaaende-patientinformation

 

Tilbage til top