Sygemelding/raskmelding for sekretærer, Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme, RH-GLO

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Målgruppe er sekretærer ansat i Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme.

I forbindelse med sygemelding og sygdom er det medarbejderens ansvar og forpligtigelse at holde afdelingen underrettet, således at der opretholdes gensidig tillid. Åbenhed om årsagerne til fravær i sammenhæng med en aktiv forebyggelse og fastholdelsesindsats er omdrejningspunktet i en positiv sygefraværspolitik og gør det ligeledes muligt at tage højde for den daglige drift.

Tilbage til top

Definitioner

Fremgangsmåde

Sygdom, der forventes at være af kortere varighed

Meldes senest ved arbejdstidens begyndelse til den ledende lægesekretær og til nærmeste kollega (md mindre andet er aftalt i den konkrete situation). Ved sygemeldingen oplyses sygefraværets forventede varighed så vidt muligt.

 

Mere end 2 dage?

Hvis sygdommen varer mere end to hverdage, skal den sygemeldte ringe til den ledende lægesekretær den anden fraværsdag inden kl. 12.00.

For at drage omsorg for den syge, planlægningen, kollegaerne og ikke mindst patienterne, vil den ledende lægesekretær kontakte den syge på anden fraværsdag efter kl. 12.00 og inden kl. 14.00, hvis vedkommende ikke selv har kontaktet arbejdspladsen.

 

Raskmelding

Raskmelding skal som hovedregel ske til den ledende lægesekretær senest kl. 12.00 dagen før genoptagelse af arbejdet.

 

Sygdom, der forventes at være af længere varighed

Der skal jævnligt være kontakt mellem den sygemeldte og den ledende lægesekretær. Dette skal ikke opfattes som kontrol og krav om hurtig raskmelding; men derimod som omsorg og interesse for den sygemeldte.

 

Hvis medarbejderen i en periode ikke opholder sig på bopælsadressen, er det medarbejderens ansvar at underrette den ledende lægesekretær om, hvor medarbejderen kan kontaktes.

 

Den ledende lægesekretær vurderer behov for lægeerklæring og mulighedserklæring.

 

Planlagt udredning, undersøgelse, kosmetiske indgreb o.lign.

Planlagt udredning, undersøgelse, kosmetiske indgreb o.lign. skal så vidt muligt arrangeres i forbindelse med fridage eller feriedage. Hvis dette ikke er muligt, har medarbejderen ret til at afvikle opsparet afspadsering disse dage.

 

Sygefraværssamtale

Sygefraværssamtaler skal jævnfør afdelingens vejledning altid afholdes, når:

###TABEL_1###

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Den ledende lægesekretær er ansvarlig for at den enkelte medarbejder er kendt med retningslinjerne for sygemelding/raskmelding.

Tilbage til top

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag