Instruksen henvender sig til plejepersonale og læger, som modtager patienter med Duodopapumpe og som ikke kender til pumpebehandling. Instruksen er et enkelt og brugbart redskab i forbindelse med problemer vedrørende Duodopa pumpen.
PEG/J sonde: Percutan endoskopisk gastrostomi sonde med indersonde der udmunder i duodenum.
Duodopa: Flydende levodopa der administreres via sonde til duodenum.
NGBFA: Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme, Klinik for Bevægeforstyrrelser, 7PA
NG28: Sengeafsnit i Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme, Glostrup
Nødprocedure ved pumpeproblemer
Hvad er problemet? – Hør patientens forklaring og se pumpens display
Batteri-alarm:
Skift batterier
Højt tryk:
Hvis problemet ikke kan afhjælpes, og hvis det ikke er muligt at komme i kontakt med en parkinsonsygeplejerske, slukkes pumpen ved at holde start/stop knappen nede i ca. 3 sek. Der står nu ”Stoppet” i display og pumpen er hermed slukket.
Patienten starter herefter peroral medicin efter nedenstående retningslinjer:
Døgndosis svarende til kontinuerlig dosis i ml/time x20 x16. For at få hjælp til at finde den kontinuerlige dosis på pumpen, kan man tænde pumpen ved at trykke på Tænd/Sluk. Pumpen vil nu teste sig selv og den indstillede dosis kan ses i displayet.
Eksempel:
Hvis patienten har en kontinuerlig dosis på 2,0 ml/time, svarer dette til 640 mg Levodopa i døgnet. Således kan der gives tablet Sinemet 100+25 mg x 6 daglig.
Afhængigt af problemet indlægges patienten på afsnit NG28, eller hjemsendes med besked om at kontakte ambulatoriet næste dag. Samtidig lægges besked til parkinsonsygeplejersken i NGBFA.
Opstår der akutte tekniske pumpe- og sondeproblemer i eget hjem eller på plejehjem, kan Abbvie Care kontaktes på tlf. ###TELEFON###.
Afsnitsledelsen er ansvarlig for, at personalet er bekendt med instruksen samt at de fysiske rammer og nødvendige hjælpemidler er til stede for at instruksen kan følges.
Den enkelte medarbejder er ansvarlig for at kende og følge instruksen.