GLO Køkkenhold

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 


Målgrupper og anvendelsesområde

Instruksen er målrettet ergoterapeuter ansat på Rigshospitalet - Glostrup, Afdeling for Ergo- og Fysioterapi, som behandler patienter med neurologiske sygdomme.

Inklusionskriterier:

Neurologiske patienter indlagt på Rigshospitalet – Glostrup.

At patienten har aktivitetsproblem(er) i fht køkkenaktivitet samt et ønske om at kunne udføre denne aktivitet igen.

At patienten er i stand til at deltage i aktivitetsbaseret træning og interagere og/eller samtale når der er flere personer tilstede.

At patienten er i stand til at spise mad med blød konsistens samt drikke væske af umodificeret til let fortykket konsistens.

Eksklusion:

Patienter med en ikke reguleret diabetes

Patienter der sidder i komfortkørestol

Formål

Formålet med køkkenhold er at tilvejebringe neurorehabilitering der er klientcentreret, aktivitesbaseret og aktivitetsfokuseret. Målet er at forbedre motoriske og/eller procesmæssige færdigheder der påvirker patientens effektivitet, udholdenhed, sikkerhed, selvstændighed under ADL-udførelsen hos indlagte patienter med neurologisk sygdom. Endvidere at patienten får mulighed for at interagere/reflektere via samtale og samarbejde med medpatienter i deres rehabilitering på baggrund af praksiserfaring.

Interventionen tilrettelægges af ergoterapeuterne ved brug af forskellige former for aktivitetsanalyse ved anvendelse af flere referencerammer parallelt; Modeller som Tilsigtet samspil og Menneskelig aktivitet, Modellen for den funktionelle gruppe, Motorisk kontrol samt den Kognitive model. Der anvendes såvel restituerende som substituerende tilgange.

Tilbage til top


Definitioner

Den behandlingsansvarlige ergoterapeut:
Den ergoterapeut, der har det daglige ansvar for patientens behandling.

Køkkenholdsterapeuter:
De ergoterapeuter, der er ansvarlige for planlægning og udførelse af køkkenholdet. Der er 1 ergoterapeuter der fast har holdet hver uge. 2 øvrige faste ergoterapeuter skiftes til at deltage.

Deltagere
3-4 patienter og to køkkenholdsterapeuter.

Tidspunkt og sted
Hver onsdag kl. 9.00-10.30 i Afdeling for Ergo- og Fysioterapis træningskøkken i stueetagen.

Tilbage til top


Fremgangsmåde

Opsporing og henvisning af patienter der kunne være potentielle deltagere

Planlægning:

Intervention:

Evaluering/planlægning umiddelbart efter hver køkkenholdsseance:

Fokuspunkter i den ergoterapeutiske tilgang:

Dokumentation

Registrering

Tilbage til top


Ansvar og organisering

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Brandt Å., A. J. Madsen & H. Peoples (2013) Basisbog i ergoterapi - aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. 3. udgave 1. oplag. Ergo/Munksgaard

Kielhofner, Gary (2010) Ergoterapi i praksis – Det Begrebsmæssige Grundlag. 3. udgave. Munksgaard Danmark

Fisher, A G (2012) OTIPM – En model for planlægning og implementering af top-til bund, klientcentrerede og aktivitetsbaserede interventioner, 1 udgave. Munksgaard Danmark

Legg L et al: Occupational therapy for patients with problems in personal activities of daily living after stroke: systematic review of randomised trials. BMJ. 2007 Nov 3;335(7626):922. Epub 2007 Sep 27.

Tilbage til top


Bilag

Bestilling af portør Fremgangsmåde.doc P:\Fysio- og ergoterapi afd V\Fysioterapiafsnittet\Portørbistand

Info til køkkenhold

GLO Ergoterapiens træningskøkken

Tilbage til top