9.1.3 Kost til immunsupprimerede KMT patienter

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

 

Formål

At nedsætte risikoen for infektioner hos allogen transplanterede patienter.

At giver oversigt over kost til patienter der er allogen transplanteret.

Tilbage til top

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Alt personale der arbejder med allogen KMT

Kost anbefaling til alle patienter der er i immundæmpende behandling i forbindelse med allogen KMT.

Gælder fra den dag patienten starter forbehandling til transplantation frem til tre (3) måneder efter transplantationen.

Tilbage til top

 

Definitioner

KMT: Knoglemarvstransplantation

Tilbage til top

 

Fremgangsmåde

Pjecen "Mad og hygiejne når du har nedsat immunforsvar" sendes til patienten i forbindelse med indkaldelse til allogen KMT.

Link: Mad og hygiejne når du har nedsat immunforsvar

Link: Mad og hygieje i patient- og pårørende køkkenet

Egenkontrol køkken.pdf

Tilbage til top

 

Ansvar og organisering

 

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Akkrediteringsstandarder

Jaice standard version 8, 2021

B3.11.1.1

Tilbage til top

 

Bilag