Propofol-sedation på Endoskopiafsnittet - AN 2044 og 2123

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

Formål

Formålet med vejledningen er at propofolsedation af patienter til endoskopisk behandling eller undersøgelse foretages ensartet og sikkert.

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

Denne vejledning er gældende for AN-afdelingen og Endoskopiafsnittet i ABD og vedrører endoskopører, anæstesilæger, anæstesi- og endoskopisygeplejersker der medvirker til propofolsedation af patienter der får foretaget endoskopisk behandling eller undersøgelse.

Tilbage til top


Definitioner

Propofolsedation forståes i denne forbindelse som sedation med propofol, administreret af anæstesisygeplejersker. Der tages udgangspunkt i  Regional VIP: Propofol-sedation foretaget af ikke-anæstesiologisk uddannet personale til gastroenterologiske endoskopiske procedurer - og uddannelse til, men der tages her højde for anæstesisygeplejerskers særlige kompetencer.

Tilbage til top


Fremgangsmåde

 

Propofol-sedation på Endoskopiafsnitt 2123

Propofol-sedation udføres af anæstesisygeplejersker på endoskopistuen til mindre endoskopiske indgreb hos indlagte/ambulante patienter som opfylder kriterierne for propofolsedation i følge RegionH VIP: Propofol-sedation foretaget af ikke-anæstesiologisk uddannet personale til gastroenterologiske endoskopiske procedurer - og uddannelse til under hensyntagen til de særlige kompetencer anæstesisygeplejersker er i besiddelse af.

Sedation består udelukkende af propofolsedation med mindre andet er aftalt med ansvarshavende anæstesilæge.

Assistance til anæstesisygeplejersken ved akut situation:

Der skal altid kunne tilkaldes speciallæge i anæstesi til endoskopistuen (dect 5-0955)

Skal patienten under undersøgelsen/behandlingen akut i generel anæstesi, kontaktes ansvarshavende anæstesiolog (dect 5-0955)

To anæstesisygeplejersker er tilstede på Endoskopiafsnittet. Anæstesisygeplejerskerne fordeler selv opgaverne hvor 1 varetager opgaver forbundet med sedation og en 1 varetager opvågningsopgaver og præ-operativ vurdering.

###TABEL_1###

 

Tilbage til top


Ansvar og organisering

 

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

  1. Propofolsedation foretaget af ikke-anæstesiologisk uddannet personale til gastroenterologiske endoskopiske procedurer - og uddannelse til
  2. No evidence for contraindications to the use of propofol.pdf

Tidsgrænser

  1. Journalføring - vurdering og indhold
  2. Præoperativt, - vurdering, prøver og patientinformation inden anæstesi (voksne og børn)

Tilbage til top


Bilag

  1. NAPS og SP 2.docx

Tilbage til top