Retningslinjer for udskrivelse fra Intensiv Terapi Afsnit 13

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

Formål

At sikre ensartethed og høj faglig kvalitet ved udskrivelsen af patienter fra intensiv afdeling.

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

Vejledningen henvender sig til læger og sygeplejersker ansat på Intensiv Terapi Afsnit 13 Rigshospitalet - Glostrup, og beskriver kriterierne for udskrivelse fra intensiv afdeling til stamafdeling.

I meget sjældne tilfælde kan patienter udskrives direkte til hjemmet.

Tilbage til top


Definitioner

Udskrivelse dækker i denne vejledning at pt. overflyttes til en enhed med et mindre avanceret monitorerings- og behandlingsniveau, eller at patienten overflyttes til en anden intensiv afdeling.

Tilbage til top


Fremgangsmåde

Ved udskrivelse eller overflytning til anden intensiv afdeling udarbejdes resume af behandlingsforløb, status evt. videre plan.  medicinordinationer ajourføres.

Patienter kan udskrives fra intensiv afdeling

  1. Hvis patienten må overflyttes til anden intensiv afdeling pga. kapacitetsproblemer eller mangel på specifikke kompetencer på  afsnit 13.
  2. Hvis videre behandling skønnes udsigtsløs.
  3. Hvis patienten frabeder sig intensiv behandling
  4. Hvis der er andre patienter der har mere brug for den intensive behandling – prioritering af patienter til intensiv terapi er beskrevet i GLO Administrative retningslinjer for Intensiv Terapi Afsnit Y13
  5. Hvis der ikke længere er behov for intensiv observation og behandling.

Patienter i gruppe 1 – overflyttes under pågående behandling med specialuddannet personale der varetager den fortsatte intensive terapi under transporten.

Patienter i gruppe 2 – kan udskrives når der er lagt en plan for pallierende terapi.

Patienter i gruppe 3 – kan udskrives når der er lagt plan for videre behandling herunder smertebehandling, monitorering og ernæring.

Patienter i gruppe 4 – kan udskrives når der er lagt plan for videre behandling herunder smertebehandling, monitorering og ernæring. 

Patienter i gruppe 5 – kan udskrives når patientens fysiologiske status er stabiliseret og behovet for intensiv monitorering ikke længere foreligger og patienten kan observeres og behandles på betryggende vis på et stationært sengeafsnit.

Der skal desuden være lagt plan for videre behandling herunder smertebehandling, monitorering og ernæring.
Sidst skal patienten EWS scores. I samråd med sengeafsnittets læge, skal der evt. midlertidige eller kroniske EWS værdier og disse dokumenteres af læge inden udskrivelse fra afsnit 13.
(Midlertidige EWS værdier er gældende i 24 timer).

Der skal forud for udskrivelsen være taget stilling til evt. fremtidige begrænsninger i terapi, herunder specielt forsøg på genoplivning ved hjertestop og fornyet indlæggelse på intensiv terapi afsnit.

Se venligst GLO Overflytning af patienter fra intensiv terapi afsnit Y13 til stamafdelinger på Glostrup Hospital

For patienter i gruppe 4 og 5 der udskrives med;

skal der foreligge notat i SundhedsPlatfoemen om hvorfor dette ikke kontraindicerer udskrivelse til stamafdelingen og hvilke grænser der tilstræbes hos patienten.

Tilbage til top


Ansvar og organisering

Udskrivelse af patienter sker efter aftale mellem læge fra stamafdelingen og læge ved ITA.

Ved pladsproblemer på intensiv afdeling foretager intensiv vagthavende i samråd med speciallæge i anæstesi, vurdering af hvilke patienter der bedst kan udskrives eller overflyttes til andre intensive afdelinger.

Tilbageflytning af patient til stamafdeling kan foregå hele døgnet, men bør fortrinsvis ske i dagtiden hvorfor specielt udskrivelse om natten så vidt muligt søges undgået.

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

Tilbage til top


Bilag

Tilbage til top