Etablering og ophør af overvågning til den hjemmerespiratorbehandlet patient

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 


Målgrupper og anvendelsesområde

Instruksen henvender sig til al personale på Respirationscenter Øst mhp. at skabe et overblik over processen med etablering af hjælperhold til respiratorisk overvågning, således at personalet på et overordnet plan kan informere patienten om det forventede forløb.

Tilbage til top


Definitioner

Overvågning: Patient i respiratorisk behandling som har tilknyttet oplærte hjælpere, der opholder sig indenfor syns-og høreafstand af patienten med mindre andet overvågningsniveau er præciseret.

Ordinationsbrev: Et brev til hjemregion indeholdende den lægefaglige ordination på behandling og overvågning til patienten; brevet er en samtidig orienteringsskrivelse til hjemkommunen omkring den forestående behandling og overvågning samt de socialfaglige problematikker der skal løses i forbindelse med behandlingen og pleje af patienten. Derudover gives der skriftlig information om relevant lovgivning og vejledninger der vedrører sektoransvar i forbindelse med hjemmerespiratorbehandling.

Faglært hjælperhold: Hjælperhold bestående af faglært personale som enten er oplært på RCØ ud fra kompetencekompendiumet eller Bed side i hjemmet med efterfølgende 1 dags teorikursus afholdt af RCØ. I praksis består de faglærte hold primært af sygeplejersker og social og sundhedsassistenter. Der kan i særlige tilfælde gives dispensation til sygehjælpere.

Ufaglært hjælperhold: Hjælperhold bestående af ufaglært personale som enten er oplært på RCØ ud fra kompetencekompendiumet  eller Bed side i hjemmet med efterfølgende 1 dags teorikursus afholdt af RCØ.

Tilbage til top


Fremgangsmåde


Ansvar og organisering

Afsnitsledelsen har ansvaret for, at personalet har kendskab til denne instruks og på et overordnet niveau kan redegøre for proceduren.

Socialfaglig leder har ansvaret for at ordinationsbreve udfærdiges og fremsendes, at informere og vejlede patienterne omkring procedure med ansættelse af hjælpere, herunder sikre, at der foreligger samtykke til udveksling af oplysninger. Herudover ansvar for at indhente viden omkring evt. socialfaglige problemstillinger relaterede til behandlingen.

Afdelingssygeplejerske og forløbskoordinator har ansvaret for at patienten får en tid til behandling indenfor den ordinerede ramme og at patient og hjælperbureau informeres om indlæggelsesdato.

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

 DDKM: 2.1.1, 2.1.2, 2.3.3, 2.17.1, 2.17.3

Tilbage til top


Bilag

 

Tilbage til top