Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
At sikre bedst mulig håndtering af personalets reaktioner i forbindelse med kritiske hændelsesforløb i TraumeCentret.
Indsatsen er delt i to faser:
Læger, sygeplejersker, portører og andet sundhedspersonale, herunder det præhospitale personale, der deltager i patientbehandlingen i TraumeCentret.
Vejledningen anvendes:
Definitioner
Foregår indenfor 24 timer efter hændelsen. Defusing giver det involverede team mulighed for at udveksle umiddelbare indtryk, således at de ikke forlader deres vagt med uafklarede indtryk og oplevelser.
Foregår typisk i ugen efter hændelsen. Som ved defusing er det primære formål at skabe en fælles forståelsesramme for den kritiske/traumatiske hændelse samtidig med at tanker, følelser og reaktioner opstået i forbindelsen med hændelsen diskuteres.
Teamleder og Traumesygeplejerske 1 tager initiativ til afholdelse af defusing, og har ansvaret for at samle teamet hurtigst muligt efter hændelsen.
Lommekort til støtte for defusing vedhæftet som bilag.
Teamleder og traumesygeplejerske 1 er ansvarlige for at etablere kontakt til afdelingsledelsen ved behov for debriefing. Afsnitsledelsen i Traumecenteret har ansvaret for kontakten til Krisepsykologisk Klinik på 5-7850 og for mødeindkaldelsen. Egnet lokale bookes af TraumeCentret - ideelt set andet sted end TraumeCentret.