Mb. Hirschsprungsambulatorium

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

Formål

At sikre at alle sygeplejersker ansat på Klinik for børn og unge med kirurgiske sygdomme , Afsnit for indlagte børn og unge med kirurgiske sygdomme i mave-tarm og urinveje BUKIR4053, har kendskab til hirschsprung ambulatoriet og dennes tilbud

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

Sygeplejerske ansat på BUKIR 4053

Tilbage til top


Definitioner

Vi ønsker, at forbedre og optimere patientforløbet for børn født med mb. Hirschsprung og deres familier. Vi vurderer, at et sygeplejeambulatorie til denne patientgruppe og deres familier vil være med til at sikre:

- at forældrene er velinformeret om forholdsregler og observationer omkring barnets almene tilstand og følgekomplikationer.

- at det vil skabe mere ro for forældrene til i strukturerede rammer, at blive oplært i diverse procedurer.

- at der er en fastlagt tidsplan for konsultationen, som ligeledes vil afstedkomme nedsat ventetid og derved gøre det nemmere for familierne at planlægge deres hverdag de dage de skal på hospitalet.

- at de vil møde de samme ambulatorie sygeplejersker, som derved er med til at skabe tryghed og forudsigelighed for barnet og familien.

 

Formål:

Vi ønsker at tilbyde vejledning, støtte og viden således at forældrene oplever, at få en så tryg og overskuelig hverdag som mulig med et kronisk sygt barn.

 

Vi kan ved fokuserede samtaler, anvende og styrke familiens ressourcer og derved øge familie sammenholdet. Vi skaber dermed rammerne for, at forældrene føler sig trygge til at vende hverdages problematikker og bekymringer med sygeplejersken, samt være med til at styrke forældrenes mulighed for bedre compliance, øge trygheden om fremtiden og derved være med til at øge livskvaliteten hos barnet og forældrene. 

 

  1. Vores forventninger til et sygepleje ambulatorie er derfor for denne patientgruppe og deres familier, at vi på et kvalificeret grundlag vil være med til at øge Barnets og familiens livskvalitet. Skabe en mere overskuelig hverdag og skabe en tryghed for fremtiden, samt styrke familiens ressourcer og sammenhold.

  2. En tættere kontakt med en speciale sygeplejerske vil være med til at højne niveauet for plejen af denne patient gruppe – dette understøttes af erfaringer fra et lignende ambulatorie for børn født med galdevejsatresi og deres familier, hvor der er modtaget positiv feedback.

     

    Tidsplanen for sygeplejeambulatoriet

    Der vil være mulighed for telefonisk kontakt  med sygeplejerske hver mandag i ulig uge mellem kl. 8-9 og ellers er der mulighed for at bestille tider til Konsultationer i tidsrummet kl. 10-14

 

 

Ved konsultationerne i sygeplejeambulatoriet vil der tilbydes:

 

  1. Trivsel besøg

  2. ernæringsvejledning i samarbejde med klinikkens diætist

  3. Oplæring i at pifte rektalt, skal gøres før hvert måltid.

  4. Oplæring i rektalskyl, så det kan varetages hjemme af forældrene min. 1 gang dagligt, indtil operationsdagen foreligger efter 3 uger til 2 måneder

  5. Oplæring i rektal dilatation efter operationen.

  6. Samtale om afføringsproblematikker i forhold til:

  7. stomipleje

  8. vurdering af botox

  9. rektal skyl

  10. Renligheds samtaler

    • Flow + residual scaninger

  11. Hud problematikker (numsen)

  12. Samtale om de sociale aspekter i forhold til at:

  13. skabe kontakt til socialrådgiver

  14. skabe kontakt til psykolog

  15. kontakt til kommunen

  16. kontakt til Institutionerne

     

     

 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

Der kan bookes tider i Hirschsprung amb hver mandag i ulig uger fraset  helligdage og ferie perioderne.

Tilbage til top


Ansvar og organisering

 

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Tilbage til top


Bilag

 

Tilbage til top