Færdigbehandlede patienter - forvarsling, færdigmelding og afmelding

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag

Målgrupper og anvendelsesområde

Målgruppen er læger, socialrådgivere og sekretærer.

De samarbejdende kommuner skal varsles/orienteres, når RHP har en indlagt patient med behov for en kommunal indsats efter udskrivelse. Baggrunden er, at patienternes handlekommune betaler en dagstakst pr. døgn, og patienten ikke kan udskrives grundet manglende kommunal foranstaltning.

Tilbage til top

Definitioner

Forvarsel: 
En skriftlig forvarsling sendes til handlekommunen med orientering om, at en indlagt patient vil have behov for en kommunal foranstaltning ved udskrivelse.
Forvarslingen skal sendes så tidligt som muligt i indlæggesesforløbet, dog mindst 8 dage før forventet meddelelse om færdigbehandling.
En meddelelse om forvarsling kan tidligst sendes 6 måneder før forventet udskrivelse.

Færdigmelding:
En skriftlig melding til handlekommunen om at en indlagt patient er færdigbehandlet. En patient anses som færdigbehandlet på afsnittet, når tilstanden ikke kan forventes yderligere bedret ved forsat indlæggelse. Beslutningen træffes af den behandlingsansvarlige læge på afsnittet.

Afmelding af færdigmelding:
En skriftlig melding til handlekommunen når den behandlingsansvarlige læge på afsnittet vurderer, at der igen er indikation for fortsat behandling under indlæggelse.  

 

Tilbage til top

​​​

Fremgangsmåde

Forvarsel om færdigmelding:
Den behandlingsanvarlige læge vurderer i samarbejde med socialrådgiveren, hvornår der skal sendes en forvarsling til handlekommunen.           
Socialrådgiveren udfylder orienteringsskrivelse med meddelelse om forvarsling og fremsender denne til handlekommunen. Denne sendes ligeledes til afsnittes sekretær.
Socialrådgiveren dokumenterer i journalen at orienteringsskrivelsen er sendt til handlekommunen.
Orienteringsskrivelsen skal indscannes i Sundhedsplatformen.

Meddelelse om færdigbehandling:
Når den behandlingsanvarlige læge vurderer, at patienten er færdigbehandlet, dokumenteres dette i journalen og socialrådgiveren orienteres.
Herefter laver lægesekretæren, på delegation af lægen, en best./ord. færdigbehandlet i stationært regi i Sundhedsplatformen.
Socialrådgiveren udfylder orienteringsskrivelse med meddelelse om færdigmelding og er ansvarlig for at få den behandlingsansvarlige læges underskrift på blanketten. Socialrådgiveren sender orienteringsskrivelsen til handlekommunen og dokumenterer dette i Sundhedsplatformen. Denne sendes ligeledes til afsnittets sekretær.
Orienteringsskrivelsen skal indscannes i Sundhedsplatformen.  

Afmelding af færdigbehandlingsstatus:
Hvis den behandlingsansvarlige læge på afsnittet vurderer, at der igen er indikation for fortsat behandling under indlæggelse, dokumenteres dette i Sundhedsplatformen og socialrådgiveren orienteres.
Socialrådgiver orienterer afsnittets lægesekretær, som, på delegation af lægen, laver en best./ord. ikke færdigbehandlet i stationært regi.
Socialrådgiveren udfylder orienteringsskrivelse med meddelelse om afmelding af færdigbehandlingsstatus.
Socialrådgiveren sender orienteringsskrivelsen til handlekommunen og dokumenterer dette i Sundhedsplatformen. Denne sendes ligeledes til afsnittets sekretær.
Orienteringsskrivelsen skal indscannes i Sundhedsplatformen.  
Når patienten igen vurderes færdigbehandlet, følges proceduren ved færdigmelding igen som beskrevet ovenfor.

Manual til best./ord. færdigbehandlet:

https://intranet.regionh.dk/regi/It/Tip-Sheets-og-manualer-til-Sundhedsplatformen/Manualer-til-SP/Documents/SP-manualer-Faelles/Færdigbehandlet%20%20ikke%20færdigbehandlet%20i%20stationært%20regi.pdf?rhKeywords=f%C3%A6rdig#search=f%C3%A6rdig

 

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Ansvar og organisering er beskrevet ovenfor.

 

Tilbage til top

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag