Netværksmøde - brug af PC Ballerup

Målgrupper og anvendelsesområde

Socialrådgivere og øvrigt klinisk personale på PC Ballerup

I Region Hovedstadens Psykiatri arbejder vi på at styrke det tværsektorielle samarbejde, så mennesker med psykisk sygdom oplever et sammenhængende tilbud i overgangene mellem flere forskellige aktører; behandlingspsykiatri, praktiserede læger og kommuner. Dette sikres ved at netværksmøder afholdes på alle afsnit og efter en netværksmødeskabelon, og ved at bruge den angivede smartphras.

Netværksmødeskabelonen benyttes i forhold til dokumentation af: netværksmøde, som er udarbejdet i samarbejde med kommunerne i region hovedstaden.

Tilbage til top

 

Definitioner

Netværksmøde: Et struktureret møde med minimum en mødedeltager fra anden sektor, fx fra en kommune. Et netværksmøde skal understøtte et velkoordineret forløb for både ambulante forløb og forløb under indlæggelse. På netværksmødet drøfter patienten, dennes netværk og de forskellige aktører sagen, og kan indgå aftaler om forløbet. I de tilfælde, hvor patienten udskrives tidligt, kan netværksmødet afholdes af ambulant enhed – med deltagelse af sengeafsnit hvis relevant .

For indlagte patienter gælder: Både det ambulante team og personalet på sengeafsnittet kan tage initiativ til netværksmøde. Herudover kan den kommunale samarbejdspartner tage initiativ til afholdelse af netværksmøde.

Smartphrase: Standardtekst/skabelon til dokumentation af indkaldelse og referat af netværksmøder i SP. Der er udviklet en smartphrase som du skal benytte. Denne får du adgang til ved at benytte vejledningen i bilag 1 (Alle socialrådgivere har tilknyttet smartphrasen, så du kan fx søge på afsnittets socialrådgivers navn i SP).

 

Fremgangsmåde

Netværksmøder kan afholdes på alle afsnit/enheder både i døgn/amb. og efter en netværksmødeskabelon i SP – I sengeafsnit er det som udgangspunkt socialrådgiveren, der har ansvar for, at der er taget stilling til, om der er behov for afholdelse.

I ambulatorierne skal afsnitsledelsen sikre, at der er en arbejdsgang for, hvordan der er taget stilling til at der afholdes netværksmøde for alle patienter.

I ethvert patientforløb tages der allerede ved første behandlingsplan stilling til behov for netværksmøde, hvilket tydeligt skal fremgå af behandlingsplanen. Ved stillingtagen til om der er behov for afholdelse af netværksmøde, indkaldes og afholdes netværksmødet efter følgende arbejdsgang:

Ved behov for at afholde et netværksmøde:

1. Afklar om der er samtykke til møde fra patienten, og om der er tale om et netværksmøde, udskrivningsaftale eller koordinationsplan

2. Tidspunkt og antal af netværksmøder kan være meget forskelligt, men der tages stilling så tidligt så muligt i forløbet.

Indkaldelse til møde i SP for indlagte patienter:

1. Indkald relevante deltagere til netværksmødet ved at oprette et notat i patientens journal (notattype: statusnotat), ved at indsætte smartphrasen "PSYKRHPBALINDKALDELSE" til dette (Bilag 2) (Har du ikke smartphrase – se bilag 1). I det omfang det er muligt afklares formålet med mødet, i samarbejde med patienten,  som indskrives i indkaldelsen, desuden tages stilling til hvem der skal deltage.

I sengeafsnittet er det som udgangspunkt socialrådgiveren, der er ansvarlig for udarbejdelse af indkaldelsen og dagsorden, som laves med patienten.

2. Ambulatoriet indkaldes via in-basket pulje se overblik, hvis ambulatoriet ønsker at der indkaldes til netværksmøde, skriver de til afsnittets pulje. 

###TABEL_1###

 

3. Journalnotatet kan kopieres over i en mail som kan sendes direkte til eksterne samarbejdspartnere. Dette forudsætter at modtager har en sikker mail forbindelse (spørg evt. afsnittes socialrådgier eller sekretær). Notatet printes og udleveres til patienten og evt. pårørende.

 

Indkaldelse til møde i SP for ambulante patienter:

1. Indkald relevante deltagere til netværksmødet ved at oprette et notat i patientens journal (notattype: statusnotat), ved at indsætte smartphrasen "PSYKRHPBALINDKALDELSE" til dette (Bilag 2) . (Har du ikke smartphrase – se bilag 1) Afsnittet afklarer formålet med mødet, i samarbejde med patienten, som indskrives i indkaldelsen, desuden tages stilling til hvem der skal deltage.

I ambulatorierne skal afsnitsledelsen sikre, at der er en arbejdsgang for hvordan der indkaldes til netværksmøde og udarbejdes en dagsorden sammen med patienten.

2. Journalnotatet kan kopieres over i en mail som kan sendes direkte til eksterne samarbejdspartnere. Dette forudsætter at modtager har en sikker mail forbindelse (spørg evt. afsnittes socialrådgier eller sekretær). Notatet printes og udleveres til patienten og evt. pårørende.

 

Afholdelse af møde:

Opgaverne fordeles således at der er en mødeleder og en referent. Anvend netværksmødeskabelon (Bilag 3). 

Referat skrives så vidt muligt under mødet og direkte i skabelonen i SP.

 

 Dokumentation af netværksmødet i  SP:

1. Referatet kan enten skrives under eller efter afholdelse af mødet. Der oprettes et nyt journalnotat i patientens journal, hvor smartphrasen "PSYKRHPBALNETVÆRKSMØDE"  indsættes i SP som ”Statusnotat" (Bilag 3). Referenten sikrer, at der ydelsesregistres korrekt. På døgn er det afsnittets sekretær, i ambulatoriet er det den ambulante deltager ved mødet, der ydelsesregistrerer (Ydelseskode: BVAW2 – ”netværksmøde”).

2. Skemaet udfyldes med alle relevante afsnit, evt. aftaler som er lavet til mødet skrives ind i afsnittet til dette. Kontaktoplysninger indsættes på alle mødedeltagere.

3. Journalnotatet signeres og printes til pt. og evt. pårørende

4.  Journalnotatet kan kopieres over i en mail som kan sendes direkte til samarbejdspartnere, du skal dog være sikker på, at modtager har en sikker mail forbindelse (følg regionens retningslinjer for sikker kommunikation). Referenten sender umiddelbart efter mødet referatet til eksterne samarbejdspartnere.

Tilbage til top

 

Ansvar og organisering

Centerledelsen og afsnitsledelser i samarbejde med ledende socialrådgiver

Tilbage til top

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag