At understøtte viden om og rammer for at sikre onlinekommunikationsløsninger, godkendt af Region Hovedstaden. Der er nedenstående godkendte løsninger og gælder følgende:
Læger og andet sundhedsfagligt personale, der deltager i alle typer online mødefora uden patientdeltagelse samt gennemfører ambulante videokonsultationer med patienter via MinSP.
GDPR: General Data Protection Regulation, på dansk persondataforordningen.
Pexip: Det IT-program der understøtter videokonsultationen via MinSP. Pexip hentes i Softwareshoppen.
Meet: Et virtuelt møderum på regionens videoinfrastruktur med en fast elektronisk adresse. (En løsning leveret af MedCom).
Teams: Et virtuelt møderum på regionens videoinfrastruktur med en fast elektronisk adresse (et Microsoft program købt af Region Hovedstaden).
Bookingportal: En portal til at oprette et unikt møderum i Meet, hver gang du skal bruge det. Du kan søge adgang til denne via CIMT Service. Denne adgang kan også bruges til oprettelse af SMS videomøder.
72 timers reglen: Særligt skrøbelige patienter får ekstra sikkerhedsnet med aftale om udvidet behandlingsansvar 72 timer, som giver kommunerne mulighed for telefonisk rådgivning hos hospitalet i 72 timer efter en udskrivelse. Se Behandlingsansvar 72 timer efter udskrivning af voksne til midlertidige kommunale døgnpladser, plejecentre, kommunal sygepleje i eget hjem og på kommunale bosteder - i somatikken
Afdelingen/klinikeren skal sikre sig følgende (gældende for alle mødetyper):
Videomøde kan f.eks. benyttes ved behov for at se og vurdere en patients symptomer og i situationer, hvor ambulante fremmødekontakter ønskes/kan erstattes af ambulante virtuelle kontakter. Er der ikke behov for visuel kontakt kan telefonkonsultation anvendes.
Afdelingen/klinikeren skal sikre sig følgende:
Start af videokonsultation:
Videokonsultationen startes ved at:
Se manual under punktet undervisning.
Region Hovedstadens primære løsning til virtuel patientkontakt er videokonsultation via Min SP
Der er dog tilfælde, hvor denne løsning ikke er mulig og hvor Meet-løsningen fra Medcom i stedet kan anvendes, f.eks. til:
Bestilling af møderum
For at du kan bruge Meet skal du bestille et møderum via genvejen ”CIMT Service” på skrivebordet på din PC. (se vejledningen)
Du skal overveje hvilken type møderum, du har behov for
Du tilgår et møderum Meet, ved at skrive meet.regionh.dk i din browser. Det kan anbefales at du bruger enten Google Chrome eller Microsoft Edge , der er den nye browser fra Microsoft eller Safari fra Apple.
Det anbefales ikke at bruge den gamle browser fra Microsoft (Internet Explorer ), da den ikke understøtter den nyeste version af videoserveren. Ej heller VA (virtuel arbejdsplads da, videokvaliteten ikke er optimal.
Se mere her Brugervejledninger til Meet
Datasikkerhed:
Kobler du op via meet.regionh.dk, er det via en HTTPS-hjemmeside, som er en krypteret udgave af http. Løsningen er godkendt af Region Hovedstaden.
NB. Du må ikke dele personfølsomme oplysninger i chatten.
Se mere her: Opret videomøde via SMS med sundhedsprofesionelle uden for hospitalet og/eller patienter og pårørende.
Indkaldelse til Teams-møde:
Deltagelse i - og start af - Teamsmøde:
Specifik godkendelse af Teams til patientkonferencer:
Med udgangspunkt i databeskyttelseslovgivningen (GDPR) har regionens informationssikkerhedsteam vurderet, at Teams kan anvendes til patientkonferencer mellem læger/sundhedsfagligt personale, hvis følgende retningslinjer opfyldes:
Hospitalsdirektioner er ansvarlige for at distribuere vejledningen til kliniske afdelinger og for at der lokalt aftales kriterier for brug af videokonsultation med ambulante patienter.