At patienter med prostatakræft får udarbejdet en individuel opfølgningsplan udarbejdet på baggrund af Opfølgningsprogram for prostatakræft fra Sundhedsstyrelsen.
Sundhedsfagligt personale med behandlings- og plejeansvar for patienter med prostatakræft.
Patienter i Region Hovedstaden med prostatakræft.
Opfølgning/opfølgningsprogram: Defineres som de planlagte indsatser/kontakter efter afslutning af behandling, dvs. primær operation evt. suppleret med efterbehandling, primær strålebehandling eller primær medicinsk behandling. Opfølgningsprogrammet beskriver den samlede vifte af indsatser.
Differentieret/individuel opfølgningsplan: Beskriver de indsatser, de sundhedsfaglige personer og den enkelte patient i fællesskab vedtager i en individuel plan for opfølgning. Planen dokumenteres og gøres således tilgængelig for patienten og sundhedsprofessionelle samarbejdspartnere.
Systematisk behovsvurdering: Behovsvurderingen er en systematisk, overordnet vurdering, som identificerer patientens eventuelle problemer og behov for rehabiliterende og/eller palliative indsatser initialt, under og efter kræftbehandling. Behovsvurdering foregår i samtale mellem sundhedsprofessionelle og patient/pårørende, og baseres på patientens egne, oplevede behov via Forberedelsesskemaet - "Støtte til livet med kræft".
Behovsvurderingen tager udgangspunktet i Forberedelsesskemaet - "Støtte til livet med kræft", som er kendt af patienten fra det kirurgiske og/eller onkologiske behandlingsforløb, hvor der har været foretaget behovsvurdering i følgende situationer:
Samtalen om behovsvurderingen udføres af en sygeplejerske eller anden relevant sundhedsfaglig person, der har gennemført uddannelsesforløb vedr. behovsvurdering under Center for HR i Region Hovedstaden.
Patientinformation:
Regional vejledning:
Tværregional vejledning:
Bilag 1 - 4.2.1 Opfølgning under aktiv overvågning (active surveillance)
Bilag 2 - 4.2.2 Opfølgning efter radikal prostatektomi
Bilag 3 - 4.2.3 Opfølgning efter sekundær salvage strålebehandling for PC
Bilag 4 - 4.2.4 Opfølgning efter primær brachybehandling af PC
Bilag 5 - 4.2.5.1 Opfølgning efter primær strålebehandling for intermediær risiko PC
Bilag 6 - 4.2.5.2 Opfølgning efter primær strålebehandling for højrisiko PC
Bilag 7 - 4.2.7 Opfølgning i form af watchful waiting
Bilag 8 - 4.2.8 Opfølgning under livslang hormonbehandling
Bilag 9 - 4.2.9 Opfølgning efter systemisk behandling
Bilag 10 - Flowchart Behovsvurdering hos patienter med prostatakræft - Medicinsk behandling
Bilag 11 - Flowchart Behovsvurdering hos patienter med prostatakræft - Strålebehandling
Bilag 12 - Flowchart Behovsvurdering hos patienter med prostatakræft - Operation