NYHA I –II

NYHA III- IV

  • Spis frugt og grøntsager dagligt (i alt ca. 600 g)
  • Suppler grøntsagerne med kartofler, varier evt. med ris og pasta
  • Anvend fedtstoffer med lavt indhold af mættet fedt, f.eks. olie, flydende margarine og blød plantemargarine
  • Vælg magre mælkeprodukter
  • Vælg magert kød og magert pålæg
  • Spis ca. 300 g fed fisk om ugen
  • Vælg fuldkornsprodukter (brød, havregryn fuldkornspasta o. lign.)
  • Spar på saltet
  • Brug fuldkorn
  • Spis små portioner – ca. hver 3. time
  • Spis frugt og lidt grønt
  • Suppler grøntsagerne med lidt kartofler, ris og pasta
  • Vælg mælkeprodukter med højt fedtindhold
  • Spis fedtrig og proteinrig
  • Spis ca. 300 g fed fisk om ugen
  • Spis brød
  • Spar på saltet
  • Vælg primært drikke med kalorier og protein
  • Hold vægten eller øg din vægt