At den onkologiske patient med et åbent forløb i Onkologisk og Palliativ Afdeling ved, hvor de skal henvende sig på alle tider af døgnet for at få den nødvendige læge- og sygeplejefaglige bistand, og at de oplever tryghed ved dette.
At personalet på Onkologisk og palliativ afdeling og Akutafdelingen ved, hvordan de skal forholde sig ved henvendelse fra en onkologisk og palliativ patient eller pårørende.
Patienter og deres pårørende med et åbent forløb i Onkologisk og Palliativ Afdeling, Nordsjællands Hospital -Hillerød
Personalet i Onkologisk og Palliativ Afdeling, Nordsjællands Hospital -Hillerød
Personalet i Akutafdelingen, Nordsjællands Hospital - Hillerød
Patienter i behandling med kemoterapi får udleveret informationsark ”Kontakt til Onkologisk og Palliativ Afdeling og ###FOLDER###
Patienter, som har afsluttet behandling med kemoterapi, og som fortsat har et åbent forløb, er ligeledes inkluderet i denne ordning.
Nævnte patienter kan, ved telefonisk kontakt til onkologisk afdelinge, tilbydes indlæggelse ved:
1. Bivirkninger til kemoterapi
2. Symptomer på forværring af sygdom som:
Ved behov for akut lægehjælp i forbindelse med brystsmerter, større blødning, pludseligt opståede svære smerter eller alvorlig respirationsbesvær rekvirerer sygeplejersken en kørsel 1 ambulance til patientens opholdsadresse via CVI (Central Visitation) på telefon ###TELEFON### og patienten køres til akutmodtagelsen.
Procedure for indlæggelse i Onkologisk afdeling i dagtid på hverdage (mellem kl. 08.00 og 16.00):
Patienten ringer til Onkologisk ambulatorium ###TELEFON### på Tlf. ###TELEFON###, hvor en sygeplejerske vurderer, om patienten skal indlægges/tilses af akut lægen.
Hvis patienten kommer til Onkologisk ambulatorium inden kl. 16:00 vil patienten blive undersøgt af ambulatoriets vagthavende akut læge.
Er patienten ankommet til akutafdelingen før klokken 8.00 eller er meldt til akutmodtagelsen med andre symptomer end ovenstående eller kommer med kørsel 1, optages journal i akutmodtagelsen og behov for indlæggelse i 0861 eller anden afdeling vurderes.
Hvis patienten ankommer efter klokken 16.00 vil der telefonisk blive aftalt, at patienten skal møde i akutmodtagelsen. Patienten meldes af akut sygeplejerske til CVI (Central Visitation) på telefon ###TELEFON###.
Procedure for indlæggelse på onkologisk afdeling på hverdage efter kl. 16.00, aften, nat, weekend samt på helligdage
Patienten ringer til sengeafsnit ###TELEFON### Tlf. ###TELEFON###, hvor den ansvarshavende sygeplejerske vurderer, om patienten skal indlægges.
Besvares opkaldet fra patienten ikke af ansvarshavende sygeplejerske, men af andet plejepersonale i vagt, indhentes og noteres oplysninger, som er nødvendige for ansvarshavende sygeplejerskes vurdering. Her indhentes ligeledes telefonnummer til patienten, således at ansvarshavende kan ringe tilbage til patienten.
I aften- / nattetid melder ansvarshavende sygeplejerske patienten til CVI (Central Visitation) på telefon ###TELEFON### ved behov for vurdering/indlæggelse.
I akutafdelingen tages blodprøver, lægges en behandlingsplan og optages kort journal omkring det akutte forløb. Patienten overflyttes derefter til Onkologisk afsnit 0861, efter aftale med den ansvarshavende sygeplejerske.
Vejledning pr. telefon
Patient og pårørende skal altid vejledes bedst muligt pr. telefon, så de føler sig trygge og velinformerede. Dette gælder både i situationer, hvor patienten indlægges eller forbliver i hjemmet. Patienten kan ved henvendelse af ”ikke onkologisk eller palliativ karakter” henvises til egen læge eller vagtlæge.
Patienter i Irinitothecan behandling, der har fået diarré må ALDRIG afvises. jf. Irinotecan udløst diarré, behandling af
Er sygeplejersken på onkologisk afdeling i tvivl, kan patienten drøftes med lægen i afdelingens akutfunkion i dagtid på hverdage, og udenfor dagtid kan onkologisk bagvagt kontaktes på ###TELEFON###.
Aftaler dokumenteres i SP.
Angående kontakt til Palliativ Afdeling se Henvendelse, henvisning og visitering til Palliativ Enhed, Nordsjællands Hospital - Frederikssund