Operativ instruks for uddannelsessøgende kirurger

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

 

Målgrupper og anvendelsesområde

For alle opererende reservelæger og 1.reservelæger

Tilbage til top

Definitioner

Fremgangsmåde

For alle opererende reservelæger og 1.reservelæger gælder:

Afdelingslæger og overlæger tager selv stilling til operationstype og indikation uanset tidspunkt på døgnet

 

Diagnostisk laparoskopi                                                                                                                  

Må udføres selvstændigt af reservelæger, der har gennemgået basale færdigheder, og som er vurderet egnede på  VOT skemaer udfyldt med score ≥3 af mindst 3 kirurger, der selv udfører indgrebet selvstændigt. Man skal tilkalde second opinion fra relevant MV/BV til stuen, hvis indgrebet ikke har fremgang og tager mere end 60 min., og/ellerhvis indgrebet skal konverteres til åbent indgreb.

Laparoskopisk appendectomi                                                                                                            

Må udføres selvstændigt af reservelæger, der har gennemgået basale færdigheder, og som er vurderet egnede på  VOT udfyldt med score ≥3 af mindst 3 kirurger, der selv udfører indgrebet selvstændigt og man er kompetencevurderet i henhold til målbeskrivelsen (intro,- og hoveduddannelsesforløb). Man skal tilkalde second opinion fra BV til stuen, hvis indgrebet ikke har fremgang og/eller tager mere end 60 min.

Laparoskopisk cholecystectomi                                                                                                          

Må udføres selvstændigt af reservelæger, der har gennemgået basale færdigheder, og som er vurderet egnede på  VOT udfyldt med score ≥3 af mindst 3 kirurger, der selv udfører indgrebet selvstændigt og man er kompetencevurderet i henhold til målbeskrivelsen (intro,- og hoveduddannelsesforløb). Man skal tilkalde afdelingslæge eller overlæge overvejende fra Akut-, eller Øvre Team til stuen, når Calots trekant er frilagt for klipsetilladelse. Ligeledes skal man tilkalde afdelingslæge eller overlæge fra Akut-, eller Øvre Team, hvis indgrebet ikke har fremgang, tager mere end 60 min. Og/eller der er brug for konvertering.

Galdeoperationer skal overvejende foregå i dagtid, og må som hovedregel ikke opstartes senere end kl. 18 med mindre mistanke om perforation eller patientens tilstand er truet.

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag