At børn med trivselsproblemer sikres hensigtsmæssige udrednings- og/eller rådgivningsforløb i et tværfagligt regi.
Børn med trivselsproblemer under 12 måneder samt deres forældre, sygeplejersker, pædagoger, psykologer samt læger i Børne- og ungeafdelingen
Visitation:
Vurder om barnet har behov for akut indlæggelse pga:
Somatisk sygdom, sult/væskemangel
Forældrene er til fare for barnet eller ikke kan tage vare på barnet
Tag kontakt til sygeplejerske på B1541 med henblik på at afdække den bedste løsning for familien og evt. mindske sygeliggørelse af et barn, hvor situationen kunne afhjælpes ved vejledning og et ambulant forløb.
Hvis indlæggelse ikke kan undgås er det optimale for familien at der etableres et planlagt forløb, således at observation af barn og evt. forældre, samt rådgivning af forældre, kan foregå under så optimale forhold som muligt, under hensyntagen til det aktuelle fremmøde af sygeplejersker på afdelingen.
Ved et planlagt forløb, f. eks. næste dag kl. 10, er der bedre ressourcemæssige muligheder for at imødekomme familiens behov for observation, fastlægge relevant udrednings plan og tilknytte kontaktlæge/sygeplejerske.
Når ovenstående er afklaret, aftales tidspunkt og plan for indlæggelsen med vagthavende sygeplejerske på afdelingen.
Indlæggelse på afdelingen:
Ved modtagelsen af familien er det vigtigt at informere forældrene om, at vi ser bredt både de fysiske, de sociale, de psykiske og de relationelle årsager til barnets problemer.
Indlæggelsen vil vare fra et par dage til en uge, hvor observationen af samspillet mellem forældre og barn er en vigtig del af udredningen, og i mange tilfælde vigtigere end eksempelvis blodprøver. Når barnet udskrives fra afdelingen ses en del af børnene til ambulante efterkontroller.
Afgrænsning
Børn i alderen 0 til 12 måneder som mistrives pga. fysiske eller psykosociale årsager. Der kan være tale om:
Afsnitsledelser i Børne- og ungeafdelingen er ansvarlige for at implementere vejledningen og hvor relevant for at konkretisere denne vejledning lokalt.