Sygemelding/ raskmelding samt barns 1. sygedag, gældende for Logistikenheden, Herlev og Gentofte Hospital

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Medarbejdere i Logistikenheden.

Denne instruks beskriver hvordan medarbejdere, ansat på Gentofte og Herlev Hospital i Logistikenheden, skal forholde sig ved sygdom, raskmelding og barns 1. og 2. sygedag.

Tilbage til top

 

 

Definitioner

 

Fremgangsmåde

Sygemelding 1. dag

Hvis du bliver syg, skal du meddele dette til Logistikenheden hurtigst muligt. Ved dagvagter fra 06:30 og ellers senest ved arbejdstids begyndelse.

Gentofte:
Ring til ###TELEFON### eller vagttelefon: ###TELEFON###.

Herlev:

Ring til ###TELEFON###,

  • Hvor du informerer områdeledelsen om årsagen til fravær og gerne en forventning til længden af dit fravær.

 

Ved længere tids sygdom:

3. dag:

Du skal på 3. dagen (fridage inkl.) kontakte Logistikenheden på ovenstående telefonnumre (på Gentofte anvendes vagttelefon på SH) og orientere din nærmeste områdeleder om, hvornår en evt. raskmelding kan forventes. Dette skal helst gøres inden kl. 12.00.

Denne dag aftales ligeledes, hvornår du igen skal tage kontakt til Logistikenheden, dog senest på 6. dagen.

Under længerevarende sygdom er det vigtigt, at du bevarer en god kontakt til din arbejdsplads. Det er som udgangspunkt dit ansvar at holde din arbejdsplads underrettet om, hvornår du formoder, at kunne helt eller delvist vende tilbage til arbejdet. Din nærmeste leder har i denne sammenhæng også ansvar for at opretholde kontakten til dig gennem hele dit sygdomsforløb.

Raskmelding

Når du ved, hvornår du kan genoptage dit arbejde, skal du ligeledes meddele dette til Portørenheden hurtigst muligt. Ved raskmelding anvendes samme telefonnumre som ved sygemelding, gerne inden kl. 12.00 dagen før du møder på arbejde igen.

Det er IKKE i overensstemmelse med instruksen at sygemelde sig på telefonsvareren, mail, sms eller andre telefonnumre end det nævnte. En sygemelding skal altid gives personligt.

Såfremt instruksen ikke efterleves, kan det få konsekvenser for din ansættelse i Logistikenheden.

 

Sygefraværssamtaler

Formålet med sygefraværssamtalerne er, at drøfte medarbejderens trivsel og drøfte indsatsområder, der kan nedbringe fraværet og fremme nærværet på arbejdspladsen. Herudover bør det forventede omfang af fraværet drøftes, herunder hvilke funktioner der kan/eller ikke kan varetages grundet sygdom, samt hvilke foranstaltninger, der skal iværksættes.

Herlev og Gentofte Hospital har en forventning om, at de ansatte deltager i sygefraværssamtaler og indgår i en konstruktiv dialog omkring fraværet.

Der kan lokalt være truffet aftale om, at eksempelvis barns 1. og 2. sygedag indgår i optællingen. Spørg derfor din leder herom.

Barns 1. sygedag

Du har mulighed for, at få tjenestefrihed med løn på dit barns 1. og 2. sygedag, indtil du har fundet andre pasningsmuligheder. Du skal kontakte områdeledelsen på samme måde som ved sygemelding, og lave en aftale omkring din tjenestefrihed i forbindelse med barn syg.

I vurderingen af, om der skal gives tjenestefrihed, indgår en afvejning af barnets alder og sygdommens karakter, ligesom der kan være forhold på tjenestestedet, der gør at vedkommende medarbejder, ikke kan gives tjenestefri. Muligheden for at holde tjenestefri med løn på barnets 1. og 2. sygedag er ikke en ubetinget ret, men arbejdsgiveren skal så vidt muligt efterkomme anmodningen.

Ved tjenestefrihed med løn udbetales der ikke arbejdsbestemte og arbejdstidsbestemte tillæg (fx aften- nat- og weekendtillæg).

Såfremt ordningen misbruges, kan adgangen til fravær inddrages.

Barns 2. sygedag

Hvis det er nødvendigt at få tjenestefrihed med løn på barns 2. sygedag, skal dette aftales med Logistikenhedens områdeledelse på barns 1. sygedag eller om morgenen på barns 2. sygedag.

Tilbage til top


 

Ansvar og organisering

Ledelsen er ansvarlig for formidling af fremgangsmåde ved sygemelding/raskmelding og barn syg.

Tilbage til top

 

 

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Akkrediteringsstandarder

 

Bilag