Denne vejledning skal medvirke til at sikre en ensartet og korrekt måling af temperaturerne i afdelingens køleskabe. Derudover har den til formål at præcisere ansvar og opgaver ved overvågning og dokumentation af temperaturforhold i medicinrum og medicinkøleskab.
Køleskabstemperaturen måles dagligt alle hverdage. Mandag registreres desuden minimum- og maksimumtemperatur. Minimum- og maksimumtemperatur registreres for at sikre at temperaturen har været inden for normalområdet i weekenden, hvor afdelingen er lukket for aktivitet.
Termometrets føler skal være placeret midt i køleskabet samt ikke for tæt ved køleskabslågen, da dette giver store udsving og dermed en mere upræcis måling.
Temperaturen i rummet må ikke overstige 25 °C og køleskabstemperaturen skal ligge i intervallet 2-8 °C.
Temperaturafvigelser:
Ved afvigelser af temperaturen fra normalområdet følges punkterne beskrevet herunder:
Afdelingsledelsen har ansvaret for, at indholdet i denne vejledning er korrekt.
Personalet har ansvaret for at arbejdsgangen, der er beskrevet i vejledningen, bliver fulgt.
LOV nr. 23 af 15/01/2018
BEK 669 af 01/07/2019
BEK 670 af 01/07/2019
BEK 671 af 01/07/2019
Tilbage til top