05.2.HEH.13.2.1.Temperaturmåling i køleskabe

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Formularer
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag

Formål

Denne vejledning skal medvirke til at sikre en ensartet og korrekt måling af temperaturerne i afdelingens køleskabe. Derudover har den til formål at præcisere ansvar og opgaver ved overvågning og dokumentation af temperaturforhold i medicinrum og medicinkøleskab.

Tilbage til top

 

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Al personale, der skal måle temperatur i køleskabe i afdelingen.

Tilbage til top

 

 

Definitioner

Ikke relevant.

Tilbage til top

 

 

Fremgangsmåde

Køleskabstemperaturen måles dagligt alle hverdage. Mandag registreres desuden minimum- og maksimumtemperatur. Minimum- og maksimumtemperatur registreres for at sikre at temperaturen har været inden for normalområdet i weekenden, hvor afdelingen er lukket for aktivitet.

  • Temperaturen aflæses og dokumenteres på skemaet med tidspunkt og initialer - se bilag.
  • Der aflæses både rumtemperatur og køleskabstemperatur.
  • Mandag noteres min. og max. temperatur.
  • Når temperaturen er målt trykkes på reset på termometret og det er herefter klar til ny måling.

Termometrets føler skal være placeret midt i køleskabet samt ikke for tæt ved køleskabslågen, da dette giver store udsving og dermed en mere upræcis måling.

Temperaturen i rummet må ikke overstige 25 °C og køleskabstemperaturen skal ligge i intervallet 2-8 °C.

Temperaturafvigelser:

Ved afvigelser af temperaturen fra normalområdet følges punkterne beskrevet herunder:

  • Meddel afvigelsen til ledende bioanalytiker.
  • Afvigelsen dokumenteres ved at identificere årsagen, beskrive korrigerende handlinger og foretage en konsekvensvurdering for medicinen.
  • Flyt evt. medicin til velfungerende medicinkøleskab, hvis køleskabet er ude af funktion.
  • Den medicinansvarlige overlæge vurderer om medicin må anvendes

Tilbage til top

 

 

Ansvar og organisering

Afdelingsledelsen har ansvaret for, at indholdet i denne vejledning er korrekt.

Personalet har ansvaret for at arbejdsgangen, der er beskrevet i vejledningen, bliver fulgt.

Tilbage til top

 

 

Formularer

Ikke relevant.

Tilbage til top

 

 

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

LOV nr. 23 af 15/01/2018
BEK 669 af 01/07/2019
BEK 670 af 01/07/2019
BEK 671 af 01/07/2019
Tilbage til top

 

 

Bilag