Isterninger leveret af Køkkenenheden, håndtering af - gældende for Herlev matriklen

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Instruksen beskriver, hvorledes isterninger, der leveres fra Køkkenenheden, bestilles, leveres og håndteres af personale i afdelingerne på Herlev matriklen.

Tilbage til top

 

Definitioner

MasterCater
Bestillingssystem for ydelser fra Ernæringsenheden. Isterninger kan bestilles med de eksisterende tidsfrister for bestilling af morgenmad og frokost. Køkkenet kan kontaktes om isterninger på tlf. ###TELEFON###

Frostboks
Boks med op til 4x2,3 kg is. Boksen ligger på til buffetvognen ved leveringen.

Ispose
Isterningerne leveres i lukkede poser à 2 kg.

Isterningerne bliver produceret og pakket i Ernæringsenheden, centralkøkkenet på Herlev Hospital.

Isboks
Boks med indsats til opbevaring af passende portioner isterninger. Isterningerne omhældes fra ispose til isboks. Isboksen kan holde sig kold i flere timer. Der er en indsats, så evt. smeltevand løber til bunden.

Tilbage til top


Fremgangsmåde

1. Isterninger bestilles til levering op til to gange dagligt (morgen og frokost). Max levering pr. gang er 3x2,3 kg (dog med individuelle aftaler ift. behov). Bestilling foregår i MasterCater sammen med bestilling af morgenmad og/eller frokost

2. Isterninger leveres i frostboks på logistikvogn til morgenmad og/eller frokost

3. Isposerne udtages fra frostboks. Isterninger omhældes i passende mængde til isboks. Overskydende vand frahældes isposen, som derefter lukkes og placeres i fryser.

4. Isboksen kan stilles på bord i afdelingskøkken (isen holdes kold i mange timer). Der stilles tallerken ved siden af, hvor istang/ske placeres.

5. Isterninger håndteres kun af personale. Der udføres håndhygiejne, inden isposer, isboks og istang/ske håndteres.

6. Når isteringer skal ophældes til patienterne, anvendes istang/ske. Mellem håndteringerne, lægges istang/ske på tallerken, så den ikke forurenes.

6. Isboks, istang/ske og tallerken skal opvaskes inden hver ny ophældning af is for at undgå vækst af bakterier. Ved gentagne ophældninger i forbindelse med en madservering, kan vask undlades. Udstyret opvaskes da, når servering er afsluttet.

7. Når en ispose er tom, bortskaffes den som almindelig plastaffald.

Tilbage til top

 

Ansvar og organisering

Afdelingerne har ansvar for at

- bestille relevant mængde isterninger via MasterCater
- sikre, at personalet udfører håndhygiejne inden håndtering.
- sikre, at isposer og isterninger kun håndteres af personale.
- sikre at udstyr opvaskes inden hver ophældning af hygiejnehensyn.

Rengøringsenheden har ansvar for at

- udføre håndhygiejne inden al håndtering.
- medvirke til udpakning, om hældning og håndtering af isposer og isterninger.
- medvirke til, at håndtering kun sker af personale.
- opvaske udstyr mellem hver ophældning af isterninger i henhold til ovenstående.

Ernæringsenheden har ansvar for at

- modtage bestillinger og sikre pakning af isterninger til tiden.
- transportere isterninger i frosset tilstand.
- give afdelinger besked, såfremt der ikke er plads til isterningerne eller de ikke kan leveres.

 

Tilbage til top

 

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

 

Bilag