Baggrund og Introduktion
Gentofte-hæftet med den praktiske introduktion til kardiel elektrofysiologi (EP), som den aktuelt udøves ved Herlev-Gentofte Hospital – Hjertemedicinsk operationsafdeling i Gentofte så første gang dagens lys i 2013 og i revideret form i 2014. Denne reviderede udgave 2021 er opdateret i takt med den teknologiske og farmakologiske udvikling. Eksempelvis er robotablation taget ud af brug imens nye softwaremuligheder ved mapping af supraventrikulære og ventrikulære arytmier er kommet ind; DOAK har vundet stort indpas som antitrombotisk forebyggende behandling og vi ophører med rutinemæssig brug af forebyggende antibiotika.
Formålet med hæftet er, at strukturere og skematisere komplicerede, stærkt variable og individuelle behandlingsforløb. Eksempelvis kan den reelle proceduretid for behandling af en arytmier, der umiddelbart er ”de samme” variere betydeligt og uforudsigeligt, hvilket har betydning for logistik og planlægning af ablationsprogrammet. Hæftet kan selvklart ikke dække alle tænkelige situationer i elektrofysiologi og kan i sagens natur ikke erstatte den kritiske og individuelle tilgang til hver enkelt patient, som er nødvendig for at opnå den bedste patientbehandling. Omvendt er det håbet at kendskab til indholdet kan løfte grundniveauet for alle interesserede og danne grundlag for kvalifi-ceret dialog og opgaveløsning indenfor kardiel elektrofysiologi.
Målgruppen er fortsat yngre læger under specialuddannelse i Herlev-Gentofte hjerteafdeling, sygeplejersker i hjertemedicinsk operationsafdeling, anæstesiafdelingen og sengeafsnit, lægevikarhold samt de kardiologiske speciallæger, der ikke til dagligt beskæftiger sig med invasiv elektrofysiologi.
Elektrofysiologisk Team ved hjertemedicinsk afdeling Herlev – Gentofte Hospital
Redaktion: Overlæge ###NAVN###
Personale, der har interesse i og bruger kardiel elektrofysiologi i arbejdet.
Procedurebogen ligger som bilag nederst i dette dokument