Servietter, vejning af

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 

Formål

 

Tilbage til top


Målgrupper og anvendelsesområde

 

Tilbage til top


Definitioner

 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

Formål:

At servietterne vejes under operation, for at patientens blodtab kan beregnes.

 

Definitioner:

Blodtab: Blod der mistes i forbindelse med en operation.

 

Omfang/afgrænsning:

Retningslinien er gældende for alt plejepersonale ansat ved Ortopædkirurgisk Operationsafdeling M

 

Fremgangsmåde:

Vejning af servietter, aflæsning af sug/sugepose, samt skøn af blodtab i afdækning og på gulvet, foregår under operation efter aftale med anæstetisten.

 

På operationsstuen forefindes en lille tavle (white-board), hvorpå registrering af blodtab fra servietter kan noteres.

 

Når det er aftalt med anæstetisten, at blodtab skal registreres, tegnes følgende skema på tavlen:

 

###TABEL_1###

 

For at kunne registrere blodtab skal vægten på servietter kendes:

5 almindelige servietter, som de forefindes i Procedurepacks vejer i tør tilstand 75 gram (1 serviet 15gram).

Fnugfrie servietter vejer i tør tilstand ca. 10 g. stykket

 

Vær opmærksom på at hvis der bruges våde servietter vejer de det dobbelte af hvad de vejer i tør tilstand.

1 våd almindelig serviet vejer 30 gram..

 

Eksempel

###TABEL_2###

 

Kl. er det tidspunkt hvor servietterne er vejet.

Brutto er den vægt servietter incl. blod vejer. Tallet i ( ) angiver antal servietter – 5 alm. eller 1 stor– der er vejet.

Netto er blodtabet, servietternes tørvægt trukket fra brutto.

 

Blodtab beregnes ved at fratrække vægten på den den/de tørre (våde) servietter fra den/de blodige servietters totale vægt. Differencen er blodtabet i gram og dette registreres på tavlen som ml.

Tallene under netto lægges ikke sammen, da anæstesiens ”Elektroniske patientjournal” selv udregner blodtabet.

 

Tilbage til top


Ansvar og organisering

 

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

se under "egenskaber"

 

Tilbage til top


Bilag

 

Tilbage til top