LOT-numre

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Akkrediteringsstandarder
Bilag
 


Målgrupper og anvendelsesområde

 

Tilbage til top


Definitioner

 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

 

Generelt
Det fremgår af bekendtgørelsen om patientjournaler, at der i journalen skal noteres, hvilke implantater, der er anvendt, herunder LOT-nummeret eller batchnummeret på disse.
Dette foregår rent praktisk ved, at der i afdelingens bilagsmappe opbevares et ark, hvor der er indklæbet en label med oplysninger om det isatte implantat. Denne label kan enten være udfyldt af personalet på operationsgangen eller leveret færdigudfyldt med det pågældende implantat.
 

Færdigudfyldte labels
En række implantater leveres sterile. I disse sterile pakninger forefindes færdigudfyldte labels. Disse labels angiver lot-nummer, varenummer m.v. og kan umiddelbart indklæbes i journalen. Der skal således i disse tilfælde ikke udfyldes yderligere labels. Denne anbringes på operationsgangen i forlommen på journalen. Denne klæbes på et opklæbningsark af personalet på gulvet på operationsgangen og lægges i journalen.
Denne gruppe vedrører i særdeleshed proteser, samt en række osteosyntesematerialer, som f.eks. marvsøm, Cable Ready skinner, cementpropper, IMHS søm, DHS-skinne og - skrue samt -cement.

Ikke udfyldte labels
Operatøren beslutter, hvilket implantat, der skal anvendes. Dette fremfindes af implantatkassen af operationssygeplejersken. Inden operationssygeplejersken afleverer implantatet til lægen, læser han/hun lot-nummer og det usterile varenummer op. Den usterile hjælper på gulvet udfylder de enkelte punkter på den aktuelle label.Denne klæbes på et opklæbningsark af personalet på gulvetpå operationsgangen og lægges i journalen.
 

Praktisk fremgangsmåde
En række implantater, herunder i særdeleshed diverse skinner m.v. leveres ikke-sterile. Implantaterne leveres heller ikke med en færdigudfyldt label. I disse tilfælde skal der udfyldes en label, som findes på alle operationsstuerne. For visse skinner findes der en særlig label, der udfyldes iht. nedenstående.

Operationsprotekol
Der forefinde på MOA en operationsprotokol/implantatark, som giver en række oplysninger om den enkelte operation. Labels på de anvendte implantater indklæbes også heri og disse opbevares på MOA i mindst 10 år.

Mindre implantater
Det vil være umuligt at anføre lot-numre for en række mindre implantater. Her tænkes i særdeleshed på almindelige skruer, såvel corticalis som spongiosa, K-tråde, skiver, kabler, kabelsko, cerclagetråde m.v.
Der skal ikke udfyldes en label for disse implantater.
 
Ændringslog
Udarbejdet af ###NAVN### den 01-07-99 
Revideret: 01-11-01 / 17-01-06
01-06-2006 : Tilføjelse: Et ansnit om Operationsprotokol
Revideret 08-04-2010 ###NAVN### 

Tilbage til top


Ansvar og organisering

 

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

 Bekendtgørelse nr. 1373 af 12/12/2006

Tilbage til top


Akkrediteringsstandarder

 

Tilbage til top


Bilag

 

Tilbage til top