Genoptræning - Revurdering af patienter fra almen genoptræning til specialiseret genoptræning

Formål
Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

Formål

Formålet er at sikre patientforløb, der er sammenhængende og smidige, dels i forhold til arbejdsgange dels i forhold til tidsperspektivet, hvis der opstår komplikationer under almen genoptræning, der kræver en lægelig revurdering. Der er tale om patienter, som har behov for at skifte fra almen genoptræning til specialiseret genoptræning med tæt lægefaglig supervision. Anvendelse af retningslinjen vedrørende revurdering forventes kun undtagelsesvis vil være nødvendigt, hvorfor der også forventes en meget lille volumen.

Tilbage til top

Målgrupper og anvendelsesområde

Definitioner

Fremgangsmåde

 

Kriterier for revurdering

Kommunen kan henvende sig vedrørende revurdering i op til 6 uger efter modtagelse af en genoptræningsplan. Ønske om revurdering begrundes i snitfladekataloget for genoptræning, ved at et af kriterierne for specialiseret genoptræning er opfyldt: 1) tæt tværfagligt samarbejde på speciallægeniveau, eller 2) patientens sikkerhed.

Ved revurdering skal der fra kommunal side foreligge status på patienten med en uddybning af problemstilling. Kopi sendes til praktiserende læge.

 

Arbejdsgang

1. Den kommunale terapeut tager kontakt til hospitalet ved behov for en revurdering.

2. Speciallægen vurderer om udviklingen i patientens tilstand medfører behov for specialiseret genoptræning på hospitalet og / eller andre tiltag.

3. Ved behov for specialiseret genoptræning fremsender hospitalet korrespondancemeddelelse med henvisning til den tidligere fremsendte genoptræningsplan samt et statusnotat.

 

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Bemærkninger: Proceduren er godkendt i Region Hovedstadens Praksisudvalg samt af den Administrative Styregruppe for samarbejde mellem Region og kommuner.

Tilbage til top

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag