Instruksen omhandler hygiejne i afsnitskøkkener samt andre områder på afsnittet, hvor der håndteres og opbevares fødevarer til patienter. Instruksen skal forebygge hospitalserhvervede infektioner. Instruksen er gældende for Amager Hospital og henvender sig til sundhedsfagligt personale samt rengørings- og servicepersonale, der håndterer og serverer fødevarevarer til patienter på hospitalets afdelinger
Instruksen skal sikre, at Fødevarelovgivningen overholdes, og dermed at fødevarer håndteres og serveres på en hygiejnisk forsvarlig måde, herunder:
Instruksen skal endvidere bruges som styringsredskab til efterlevelse af afsnittets egenkontrolprogram.
Afsnitskøkkener: Køkkener på afsnit, hvor der håndteres fødevarer til patienter, samt i områder udenfor køkkener, hvor der opbevares og håndteres fødevarer til patienter.
Fødevarer: Fødevarer, hvor der stilles fastlagte krav til opbevaring på køl, frys samt tørvarer.
Hospitalserhvervede infektioner: Infektioner som patienter, personale og pårørende kan pådrage sig i forbindelse med diagnostik, behandling og pleje eller andre former for ydelser, som hospitalet tilbyder.
Egenkontrol: De systematiske procedurer, der skal udføres for at sikre, at fødevarerne ikke udgør en sundhedsmæssig risiko for patienterne samt for at overholde Fødevarelovgivningen.
Produktion og transport af fødevarer
Krav til de fysiske rammer
Krav til personalets personlige hygiejne
Der henvises til hospitalets hygiejniske retningslinjer og uniformeringsregler.
Krav til håndtering af fødevarer
Kolonialvarer
Andre forhold
Overordnet ansvar
Afdelingsledelsen for den kliniske afdeling har det overordnede ansvar for at fødevareloven overholdes på de enkelte afsnit.
Dagligt ansvar
Madleverandøren
Portørcentralen
Afsnitsledelsen
Rengøringsselskabet
Serviceafdelingen
Ekstern kontrol