Vision og strategi 2014-2015

Overordnede visioner, mål, indsatsområder og evt. planer

 

Overordnede visioner, mål, indsatsområder og evt. planer

 

Vision og strategi 2014-2015

 

 Vision:

Patologiafdelingen ønsker at være blandt de bedste i landet, når det drejer sig om at yde patoanatomisk diagnostik af højeste kvalitet under hensyn tagen til de givne økonomiske rammer.

 

Strategi:

Afdelingens strategi udspringer af de 5 'ben' som hospitalets overordnede strategi indeholder:

  1. Faglig kvalitet og udvikling.

Faglig kvalitet og udvikling skal være en integreret del af arbejdet i afdelingen. Alle ansatte skal føle det naturligt, at fremføre deres idéer og opleve, at de bliver hørt.

Målet er nationalt og internationalt anerkendt forsknings- og evidensbaseret diagnostik, der nås gennem en fokuseret og prioriteret indsats med udgangspunkt i afdelingens forskningsaktive seniormedarbejdere. Patologiafdelingens hovedområder er:

Uddannelse og undervisning skal være en grundlæggende del af arbejdet i afdelingen og afdelingen skal være et attraktivt uddannelsessted for såvel læger i specialuddannelse som bioanalytikerstuderende.

 

 

Konkrete indsatsområder:

Afdelingen skal i perioden 2014-15 huse eller deltage i mere end:

Afdelingens forskningsaktivitet øges årligt, målt på F & U point (forskning og udvikling), som er Region Hovedstadens beregningsmodel for forskningsaktivitet.

De to forskningsansvarlige har i samarbejde med ledelsen til opgave, at prioritere afdelingens forskningsressourcer, således at fokus fastholdes.

Afdelingen gennemfører 2 gange årligt forskningsstatusmøder mellem ledelsen og de forskningsansvarlige, hvor strategi og resultater evalueres.

De forskningsansvarlige organiserer 4 årlige forskningsmøder i afdelingsregi for de, der er involveret i forskning.

Alle læger i intro- og hoveduddannelsesforløb bliver ved tiltrædelsen præsenteret for et katalog af mindre projekter som kan udføres sideløbende i uddannelsesperioden. Målsætningen er, at hvert projekt skal kunne udmøntes i en national eller international publikation, alternativt præsentation på årsmødet. De forskningsansvarlige står for udarbejdelsen af kataloget, der løbende opdateres med input fra afdelingens forskningsaktive fastansatte læger.

Alle medarbejdere deltager aktivt i afdelingens vidensdeling blandt andet gennem deltagelse i afdelingens 'gå/hjem' møder, samt oplæg i andre interne mødefora. Der skal afvikles mindst 10 gå/hjem møder årligt.

 

   2.   Patientoplevet kvalitet.

Afdelingen har ikke direkte kontakt med patienterne, men afgiver korrekt svar til rette tid til den rekvirerende læge/afdeling og der sker en kontinuerlig monitorering af såvel diagnostikken som svartiden mhp. at leve op til afdelingens standarder. Afdelingen anvender sikker mundtlig og sikker skriftelig kommunikation. Der arbejdes med utilsigtede hændelser (UTH) på en konstruktiv måde, så medarbejderen oplever, at det nytter at indberette en UTH.

Konkrete indsatsområder:

Der er en række kvalitetsudviklingsprojekter, der er beskrevet i afdelingens kvalitetsplan.

  1. Samarbejde med primærsektor.

Afdelingen bidrager til effektive patientforløb på tværs af fag- og sektorgrænser gennem elektronisk rekvirering og svarafgivelse, samt et optimeret prøveflow. 

Konkrete indsatsområder:

 Afdelingen skal fastholde en tæt dialog med praksiskoordinatoren med udgangspunkt i de utilsigtede hændelser i praksis, der er opdaget og indberettet af Patologiafdelingen.

    4.   Økonomi:

Direktionens udmeldte budgetter bør være retvisende, gennemskuelige og tidstro, så afdelingen har mulighed for, at overholde dem. Apparaturpark og bemanding i afdelingen bør være i overensstemmelse med afdelingens diagnostik, kvalitetssikring, forskning og udvikling. Der er i afdelingen løbende opmærksomhed på, nye kompetencer og ny teknologi, så afdelingen altid kan være forberedt på fremtidige opgaver.

 Konkrete indsatsområder:

Afdelingen skal som hidtil overholde budgettet gennem en målrettet indsats med fokus på optimering af arbejdsprocesser og implementering af nyt apparatur jf. lean konceptet.

    5.   Lean.

Afdelingen vil arbejde med optimering af arbejdsgange, herunder kontinuerligt prøveflow.

Konkrete indsatsområder:

Afdelingen vil fortsætte med at evaluere og udvikle vores arbejdsgange, blandt andet gennem det ugentlige tavlemøde, hvor alle opfordres til at bidrage.

Afdelingen vil i perioden få defineret og beskrevet hvilke faste og periodiske målinger, der kan understøtte denne udvikling. Data kan hjælpe os med at se flaskehalse og gøre os mere proaktive. Der skal ses både på kvalitet, omkostninger og leveringer til tiden

Der henvises i øvrigt til LEAN strategi 2014 for Patologiafdelingen

 

Tilbage til top