Der må kun udarbejdes én genoptræningsplan for det samlede genoptræningsforløb, der knytter sig til den samme indlæggelse/patientforløb! Ved delte forløb hvor patienten starter i et specialiseret forløb og senere i forløbet overgå til kommunal genoptræning, foregår overleveringen via korrespondance meddelelse.
Patienter, der ved udskrivning fra hospital har et lægefagligt begrundet behov for genoptræning, skal senest på udskrivningstidspunktet have udarbejdet en genoptræningsplan. Genoptræningsplanen skal udarbejdes i samarbejde med patient og eventuelle pårørende.
Relevante oplysninger og uddrag fra journal kan i begrænset omfang medsendes i GGOP, med oprindelig underskriver af notatet og dato for dette. (se evt. Trin for Trin guide til den gode genoptræningsplan)
Genoptræningsplanen skal angive, om patienten skal have:
Aftaler vedr. ansvar for vurdering af behov for - og udarbejdelse af – genoptræningsplaner:
Det er i Sundhedsloven § 84, omhandlende patienters ret til en genoptræningsplan præciseret, at det er et lægefagligt ansvar dels at vurdere, om patienter har et behov for genoptræning efter udskrivning fra hospital, dels at udfærdige genoptræningsplaner.
På AHH er opgaven med at vurdere behovet for- samt udarbejdelse af genoptræningsplaner uddelegeret til ergoterapeuter og fysioterapeuter, når de er involveret i patientforløbet. Der kan også vurderes, at der ikke er behov for genoptræning, så registreres dette med kode- se nedenfor under dokumentation
I de tilfælde hvor ergoterapeuter og fysioterapeuter ikke har været involveret i patientforløbet, og det vurderes at der er et genoptræningsbehov, er det lægens ansvar at få udarbejdet og afsendt genoptræningsplan senest på udskrivningstidspunktet. Der kan trækkes rapporter i SP på rettidig afsendelse af GGOP (søg på rapporten 'Klin. Dok - Genoptræningsplaner (GGOP) afsendt inden frist (Hospital) [964274]')
Det skal dokumenteres i SP, at der ved udskrivningen er vurderet et behov for genoptræning; at der er udarbejdet en genoptræningsplan, og at den er formidlet jf. ovenstående.
Dokumentation for, at en genoptræningsplan er udarbejdet, sker ved registrering af relevant SKS procedurekode i SP på kontakten på tidspunktet for færdiggørelse af genoptræningsplanen:
Patienter skal oplyses om, at der er mulighed for frit at vælge, hvis genoptræningen skal foregå i en anden kommune end bopælskommunen. Når kommunen tager kontakt til patienten, kan patienten italesætte dette ønske. Ligeledes skal patienten oplyses om, at der er mulighed for at vælge, at specialiseret genoptræning kan foregå på et andet hospital, hvis hospitalet har disse kompetencer og varetager specialfunktionen. Dette ønske videreformidles i så fald ved, at den person, der har udarbejdet genoptræningsplanen, videresender denne til det ønskede hospital.