Superviseret barselsstuegang for AP-læger

 

Formålet med superviseret barselsstuegang for AP-læger er opfyldelse af kompetence nr. 33 fra Målbeskrivelsen for speciallægeuddannelsen i Almen Medicin april 2013. De delkompetencer, der ikke kan opnås ved superviseret barselsstuegang, opnås gennem superviseret arbejde i børnemodtagelsen.

 

Kompetence nr. 33

Kompetence: Barnet under 3 måneder

Konkretisering af kompetencen: Kunne vurdere og behandle spædbørn.

Læringsstrategi: Superviseret klinisk arbejde. Anvendelse af videnssøgning i relation til patientbehandling.

Kompetencevurderingsmetode: Kvalifikationskort nr. 5. Godkendes ved den strukturerede vejledersamtale (KV 1).

 

Hvordan foregår det?

AP-lægen deltager  i superviseret barselsstuegang i forbindelse med dagvagt i børnemodtagelsen. Der vil være et £-tegn ved dit navn på vagtplanen. Du vil forventeligt være med 2-4 gange i løbet af dit ophold.

Det er forudsætning, at der er to forvagter i børnemodtagelsen, for at den ene kan gå. Den tilbageværende læge skal kunne se luftvejsbørn (obs. COVID).

AP-lægen med £-tegn og mellemvagten går sammen til 427 umiddelbart fra morgenkonference. Her afklares, hvem AP-lægen skal følge på barselsstuegang og ca. hvornår. Telefonnumre udveksles. Supervisoren ringer til AP-lægen, når "hen" er klar. Supervisor kan være en speciallæge eller en reservelæge. Barselsstuegangen tager typisk 30 min. AP-lægen er med som føl (mesterlære), men må gerne være primære undersøger under supervision. Supervisor kan demonstrere sin undersøgelsesteknik, supervisere AP-lægen, og de kan også undersøge hvert deres barn ved siden af hinanden, hvilket giver god mulighed for udveksling af tips og tricks.