Samarbejdsaftale, Akutmodtagelsen og Børne-og ungeafdelingen

Denne samarbejdsaftale er indgået mellem afdelingsledelserne for Akutmodtagelsen og Børne- ungeafdelingen, Amager Hvidovre Hospital. 

Aftalen er gældende fra 15. november 2022 og erstatter tidligere samarbejdsaftaler

 

Ambulanceindbragte

Børn og unge, der meldes fra ambulance i kørsel B, kan omdirigeres til modtagelse i Børne- og ungemodtagelsen (BUM), med mindre det drejer sig om traumer eller ortopædkirurgiske småskader. Ambulancepersonalet eller visitator i Akutmodtagelsen orienterer visiterende sygeplejerske i BUM om ambulancen, som er på vej. Børn og unge, der omdirigeres til BUM, registreres ikke i Akutmodtagelsen.

Børn og unge, der meldes fra ambulance i kørsel A, modtages i BUM. Det gælder dog ikke patienter:

Børn og unge, som meldes med traumer (herunder commotio cerebri og andre hovedtraumer) eller ortopædkirurgiske småskader, modtages alle i Akutmodtagelsen. De regionale regler omkring traumekald og initial triagering følges (traumekriterier og DEPT manual).

Alle børn og unge, som indlægges pga. forgiftning (herunder paracetamol) modtages i BUM.

Der er dog en særlig aftale om unge fra 16-18 år, som indlægges med forgiftninger med euforiserende stoffer og/eller alkohol. En sådan patient som 1)ikke er bevidstløs og 2)opfører sig stille og roligt, modtages i BUM. Alkohol- og/eller stofpåvirkede 16-17-årige, som 1)er bevidstløse eller 2)opfører sig voldsomt / har en opførsel, der kan virke skræmmende for de øvrige børnepatienter, modtages i Akutmodtagelsen. Såfremt i alkohol- og/eller stofpåvirket patient, der initielt er modtaget i BUM, ændrer opførsel således, at patienten vurderes ikke at kunne rummes i BUM sammen med de øvrige børnepatienter, kan Akutmodtalgelsen kontaktes mhp. overflytning.

Påvirkede patienter på 16-17 år, som initielt er modtaget i Akutmodtagelsen, kan overflyttes til BUM, såfremt de fire timer efter ankomst er stille og rolige.

Alle børn under 16 år med forgiftninger modtages i BUM.

 

Selvhenvendere og 1813-vurderingsspor

Selvhenvendere sendt til vurderingssporet fra 1813 spottriageres, dvs. vurderes klinisk. Viser spottriagen, at barnet er kritisk syg, udfører Akutmodtagelsens personale fuld pædiatrisk triage.

Ved småskader foregår behandlingen ved skadelægen i Akutmodtagelsen/Skadeklinikken.

Hvis det drejer sig om medicinske symptomer, kontaktes ansvarshavende sygeplejerske i BUM (tlf. 25763) mhp. visitation til enten BUM eller børnelægevagten (børn over 11 år: voksenlægevagten).

 

1813-B-skade

Børn og unge med traumer, forbrændinger, kontusioner, fremmedlegemer, snitsår etc. modtages og behandles af skadegangens personale. Pædiatrisk forvagt (tlf. 25237) kan kontaktes hvis behov.

 

1813-B-sygdom

Patienter på 0-11 år modtages i Børnelægevagten. Patienter over 11 år modtages i voksenlægevagten.

 

Ledsagelse

Hovedreglen er, at børn og unge (< 18 år) ikke må gå til Børne- og ungemodtagelsen uden voksenledsagelse. Ledsageren kan godt være en pårørende eller portør. Hvis patienten skønnes at skulle umiddelbart i behandling, skal barnet ledsages til Børne-Ungemodtagelsen af personale fra Akutmodtagelsen. Patienter, der vurderes at være kritisk syge, ledsages af sygeplejerske fra Akutmodtagelsen, børnelæge og evt. anæstesi.