Nedetid SP

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

 

Målgrupper og anvendelsesområde

 

Tilbage til top

Alt klinisk personale og alle sekretærer på Hvidovre Hospitals Børne- og Ungeafdeling 

Definitioner

 

Tilbage til top

At beskrive hvordan der manuelt registreres patientdata under nedetid i Sundhedsplatformen og hvordan der efterregistreres.

  • Brug af nedetidsskemaer i situationer, hvor der ikke er adgang til Sundhedsplatformen
  • Notatskrivning i Word
  • Krav til efterregistrering af patientdata efter nedetid, når Sundhedsplatformen igen er tilgængelig

Nedetid: Manglende adgang til Sundhedsplatformen, enten planlagt som lukkevindue eller uvarslet.

Nedetidsskemaer: Papirskemaer til registrering af data, når inddatering ikke er muligt i Sundhedsplatformen. Nedetidsskemaer - ved nedetid i Sundhedsplatformen

Efterregistrering: Efterregistrering henviser til den proces, hvorved manuelt registrerede patientdata på papirskemaer eller notater skrevet i Word under nedetid i Sundhedsplatformen indtastes i Sundhedsplatformen, når denne igen er tilgængelig.

Sundhedsplatformen: SP

Fremgangsmåde

 

Tilbage til top​​​​

Ved nedetid i SP anvendes Nedetidsskemaer og journalnotater i Word.

Skrivning af journalnotater i Word

  • Primærjournaler, kontinuationer samt sygeplejenotater skrives i et Word-dokument, som oprettes af den første, der skriver på patienten
  • Notatet indledes med dato og klokkeslæt, afsluttes med diagnosekode og underskrives med navn og titel
  • Dokumentet navngives med CPR-nummer inkl. bindestreg til de 4 sidste cifre, efterfulgt af patients navn (fx ###CPR### ###NAVN###)
  • Notatet gemmes på P-drevet under ”Børneafdelingen” i mappe sv.t afsnit (411, 415, 427, 531, 429) i undermappe med navnet ”Nødjournal”. Afsnit 415’s nødjournaler er underopdelt i ”Gruppe 7” og ”Gruppe 8” (fx ###FOLDER###)
  • Medicin og øvrige ordinationer dokumenteres på nedetidsskema
  • Efterfølgende notater på patienten skrives i samme Word-dokument. Det nye notat tilføjes under det forrige og indledes med dato og klokkeslæt og underskrives med navn og titel med dato. Husk at gemme og lukke, da det kun er muligt for én bruger ad gangen, at læse eller skrive i dokumentet

    Er der ikke adgang til P-drevet, oprettes en mappe på C-drevet med navnet "Nødjournal" på den lokale PC. Her gemmes dokumentet. Det bør tilstræbes, at der i disse tilfælde kun skrives journalnotater på én PC i hver gruppe.

 

Brug af Nedetidsskemaer

I alle Børneafdelingens afsnit findes et udvalg af SP Nedetidsskemaer på papir. 

Ved indlæggelse af patienter under nedetid bruges skemaet i samlingen af Action cards ved nedetid i Sundhedsplatformen- LINKS til til registrering og straks efter Nedetidens ophør overføres data til SP af sekretær eller vagthavende personale.

Ved udskrivelse af patienter under nedetid bruges skemaet CLINDOC-15_Udskrivelser_flytning_PRINT.pdf fundet i 'Nedetidsskemaer - ved nedetid i Sundhedsplatformen'

 

Efterregistrering

Efterregistreringen bør udføres så hurtigt som muligt og senest 24 timer efter nedetid i SP er afsluttet og hvis det er muligt, inden afslutning af patientforløbet.

Notater fra oprettede Worddokumenter kopieres over som notater i SP. (Se ovenfor). Dette kan gøres af vagthavende personale, men førstkommende hverdag efter nedetid sikrer sekretærgruppen, at alle Worddokumenter er kopieret ind i SP.

Nedetidsskemaer kan scannes ind og andres skal tastes ind i SP snarest efter, at Nedetiden er slut. Se i nedenstående skema, hvem som er ansvarlig for dette 


Ansvar og organisering

Ansvaret for nødprocedurerne ligger hos afdelingsledelsen.


Bilag

Nedetidsskemaer - ved nedetid i Sundhedsplatformen

Action cards ved nedetid i Sundhedsplatformen- LINKS til

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Bilag