At sikre korrekt håndtering og rengøring af PPJ-tablet.
Alt præhospitalt sundhedsfagligt personale med funktion på ambulancer, akutlægebiler og specialkøretøjer i Region Hovedstaden. Anvendes ved præhospital indsats og patientbehandling i henhold til egen kompetenceprofil og specifikke medicin- og behandlingsinstrukser.
Ambulanceassistenter skal være bekendt med indholdet i denne VIP.
Præhospitalt sundhedsfagligt personale: Præhospitale akutlæger, anæstesisygeplejersker, paramedicinere, ambulancebehandlere og lægeassistenter, der varetager præhospital tjeneste for Region Hovedstaden.
Lægeassistent: Ambulancebehandler eller paramediciner med særlig kompetence som assistent for præhospital akutlæge.
PPJ-tablet: Tablet som anvendes præhospitalt til elektronisk journalføring ved patientkontakt.
Rengøring: Proces, der fjerner støv, smuds og mikroorganismer for dermed at forhindre en opformering.
Desinfektion: Proces, der er i stand til at dræbe patogene mikroorganismer i et sådan omfang, at det desinficerede kan benyttes uden risiko for infektion.
Tablet tages ud af dockingstation, og man sikrer sig at:
Tablet skal altid være tændt og sidde til opladning i dockingstation i køretøj mellem opgaver og under transport.
Tablet rengøres og desinficeres jf. Rengøring og desinfektion af udstyr i alle operative enheder
Bemærkninger
Undlad at ridse eller trykke skarpe genstande, som f.eks. blyanter, kuglepenne, nøgler mv. mod tabletskærm, da dette kan beskadige enheden. Skærm betjenes med fingre eller den tilknyttede touchpen.
Nødlogon: I tilfælde af problemer med logon (glemt brugernavn, password etc.) kan nødlogon anvendes.
Der noteres fulde navn og markeres for tro og love.
Ved PPJ-tablet driftsproblemer, bortkomst eller lignende kontaktes 112-vagtleder på 1-1-2 AMK-Vagtcentralen. Telefonnummeret forefindes i telefonen i ambulance/akutlægebilen. Denne vil foretage videre sagsbehandling. Der overgås til papirjournal, indtil tablet fungerer igen.
Før og efter evt. reparation rengøres tablet som beskrevet ovenfor.
Ambulanceansvarlig overlæge i Akutberedskabet delegerer kompetencerne beskrevet i denne vejledning til ambulancebehandlere og paramedicinere, der varetager præhospital tjeneste for Region Hovedstaden.
Præhospital lægelig chef i Akutberedskabet delegerer kompetencerne beskrevet i denne vejledning til lægeassistenter og anæstesisygeplejersker, der varetager præhospital tjeneste for Region Hovedstaden.
Ambulanceansvarlig overlæge i Akutberedskabet er ansvarlig for udbredelse af og sikring af kendskab til instruksen i ambulanceberedskabet. Ambulanceleverandørerne er ansvarlige for den lokale implementering hos ambulancepersonalet.
Sektionsledere ved 1-1-2 Præhospital Akutmedicin er ansvarlig for udbredelse af og sikring af kendskab til instruksen blandt personalet, der varetager tjeneste ved akutlægebiler og øvrige specialkøretøjer.
Præhospitalt sundhedsfagligt personale, der varetager præhospital tjeneste for Region Hovedstaden har et selvstændigt ansvar for at sætte sig ind i nærværende vejledning og overholde den i det daglige virke.
VIP: Rengøring og desinfektion af udstyr i alle operative enheder
VIP: Medicoteknisk apparatur og it-udstyr - Rengøring og desinfektion
VIP: Patientjournalføring præhospitalt