Målgruppen er døgnvagter (lægeassistenter) i 1-1-2 Præhospital Akutmedicin samt personale fra Ambulance og Køretøjer med funktion på de mobile behandlingspladser i Region Hovedstaden. Instruksen skal anvendes ved udførelse af kørselsopgave med, og under opsætning af, de to mobile behandlingspladser.
Mobil behandlingsplads: Specialkøretøj, som omfatter trækker og trailer udstyret med to telte, 30 bårer og 16 mobile understel til bårer, samt øvrigt supplerende udstyr, og som indsættes ved særlige hændelser. Akutberedskabet råder over to mobile behandlingspladser. Trækkere er mærket S13 og S12, og som udgangspunkt er primær respons S13. Trailere er mærket T1 og T2.
Når ISL-SUND har truffet beslutning om indsættelse af den mobile behandlingsplads jf. ”Disponering af mobil behandlingsplads ved større hændelser” modtagesopgaven via SINE-håndterminal..
Den fulde brugermanual til køretøjer og udstyr (trailer, telte, bårer og understel mv.) samt lamineret kopi af denne VIP og tilhørende bilag findes i dørlomme i begge trækkeres venstre sidedør.
Behandlingspladsen må kun stilles op ved at følge rækkefølge og instruktion jf. billeder og tekst i bilag. Fremkørsel af mobil behandlingsplads
Mobile behandlingspladser er parkeret i garagen på Telegrafvej 6. Nøgle til trækkere forefindes i garagens nøgleskab (samme som ved reservekøretøjer). De mobile behandlingspladser er fuldt pakkede med nødvendigt udstyr.. Der skal således ikke ske oppakning af køretøj o.li. før afgang.
Der kaldes op til dispatcher fra køretøj inden afgang, med henblik på disponering af opgave til kommunikationsudstyret.
Destination indtastes i Pioneer GPS i midten af forruden (grundet evt. brohøjde mv. på ruten).
Der køres som udgangspunkt altid fremkørsel A til skadested, dogmed en maks. hastighed på 80 km./t.
Ankomst og parkering af mobil behandlingsplads
Trækkere må aldrig henstå ulåst under hændelse. Den som har fremført køretøjet, opbevarer tændingsnøgle og har ansvar for at sikre, at trækker aldrig henstår ulåst.
Ved ankomst til indsatsområde meldes fremme til ISL-SUND, og denne udpeger endelig placering af behandlingsplads. Se bilag 1 for kriterier for placering.
Opsætning af mobil behandlingsplads
###TABEL_1###
A.OPSÆTNING AF TRAILER
Trailer 1 (T1):
Se bilag 2 for vejledning vedr. opsætning af trailer 1.
Trailer 2 (T2):
Hvis ISL-SUND træffer beslutning om indsættelse af T2, fremføres denne efter konkret aftale med driftsledelsen fra Ambulance og Køretøjer.
B.SAMLING OG OPSÆTNING AF BÅRER OG UNDERSTEL mv.
Bårer og understel bæres ud af trailer, og placeres uden at blokere indgang. Der iværksættes samling af materiel, når personale er til rådighed. Se bilag 4 for vejledning vedr. samling af bårer og understel.
De to telte bæres/skubbes ud af trailer (min. 6 mand hvis telte bæres) med henblik på senere opsætning.
C.UDPAKNING OG OPSÆTNING AF TELTE
Telte placeres ved bagende af trailer efter ISL-SUND’s anvisninger. Telte opsættes ved hjælp af trykluftudtag i skabe i venstre side af trailer. , Se vejledning for opsætning af telte i bilag 5.
Nedpakning og tilbagekørsel af mobil behandlingsplads
Mobile behandlingsplads nedpakkes efter aftale med ISL-Sund, og herefter returneres til garagen. Ved hjemkomst vurderes nødvendig reetablering samt rengøring evt. i dialog med driftsledelsen, Ambulance og Køretøjer.Driftsnedbrud og skader
Ved evt. skade, hvor mobil behandlingsplads ikke kan fortsætte ved egen drift, kontaktes vagtleder på 112. Driftsledelsen, Ambulance og Køretøjer, kontaktes for vurdering af, hvorvidt fortsat kørsel er forsvarlig.
ISL-SUND træffer beslutning om evt. indsættelse af mobil behandlingsplads 2.
Derudover skal køretøjet skadesanmeldes jf. VIP Skadesanmeldelse af køretøjer i Akutberedskabet.
Sektionsledere ved 1-1-2 Præhospital Akutmedicin er ansvarlig for udbredelse af og sikring af kendskab til instruksen blandt personalet, der varetager tjeneste ved mobile behandlingspladser.
Døgnvagt i 1-1-2 Præhospital Akutmedicin, og øvrigt sundhedsfagligt personale med funktion på de mobile behandlingspladser i Region Hovedstaden, har ansvaret for at følge instruksen.
Bekendtgørelse om planlægning af sundhedsberedskabet, nr. 971 af 28. juni 2016, § 3, stk. 3, hvor det fremgår: ”Den præhospitale indsats, som er indsatsen inden ankomst til sygehus over for akut syge, tilskadekomne og fødende, samt sygehusberedskabet skal ved beredskabshændelser kunne håndtere og behandle et større antal tilskadekomne eller personer med akut opstået sygdom uden for sygehusene”.
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=181681
Disponering af mobil behandlingsplads ved større hændelser
Bilag 1 AC O Valg af lokalitet for opsætning af mobil behandlingsplads.pdf
Bilag 2 opsætning af Trailer 1.pdf
Bilag 4 Opsætning af BÅRER OG UNDERSTEL.pdf