Formålet er at sikre, at babylancen og udstyr i køretøjet anvendes korrekt samt vedligeholdes og opfyldes korrekt.
Personale med funktion på Babylancen i Region Hovedsaden. Instruksen skal anvendes ved udførelse af kørselsopgaver med Babylancen.
Babylance: Køretøj der anvendes til transport af Rigshospitalets Neonatale Transporthold (GN-transportholdet) og kuvøse for afhentning af børn.
Brug af Babylance:
Nøgle til køretøjet findes i nøgleskab i garage. Køretøjet må aldrig henstå ulåst. Såfremt der er behov for adgang til køretøjet uden nøgle, forefindes nøgleblad (men ikke nøgle) i boks i andet rum på venstre side af køretøjet. Kode er oplyst til vagthavende personale og skal anvendes for adgang til nøgleboks.
Rigshospitalets transporthold afhentes, medmindre andet er aftalt, i Traumegården på Rigshospitalet ved skadestueindgang. Kørselsform og ankomsttidspunkt aftales med dispatcher eller 112 vagtleder, evt. i telefonisk dialog med GN-transportholdet. Transportholdes kontaktes med information om ankomst tidspunkt. Telefonnummeret findes i bilens mobiltelefon. Der afhentes typisk 2 stk. personale samt kuvøse. Der assisteres ved indladning af kuvøse hvis relevant, og babylancens personale tilsikrer, at kuvøsen er fastspændt korrekt inden afgang.
Ved ankomst til afgivende hospital, assisteres ved ud- og indladning af kuvøse. Det sikres, at transportholdet medbringer SINE-håndterminal under arbejdet på hospitalet. Hvis GN-transportholdet bistås ved intern transport af kuvøse til afdeling på hospitalet ved ankomst, skal Babylancen aflåses, inden den forlades.
Ved afgang fra afgivende hospital, kan GN-transportholdet ved behov tilkalde Babylancens personale på SINE-håndterminal, til bistand med intern transport af kuvøse fra afdeling til babylance.
Ved afgang tilbage mod Rigshospitalet aftales kørselsform efter transportholdets anvisninger.
Ved ankomst til Rigshospitalet parkeres igen ved Rigshospitalets Traumegård ved indgangen til TraumeCentret. Der assisteres, hvis relevant, med at bringe kuvøse retur til Neonatalafdelingen. Babylancen skal aflåses.
Efter endt opgave returneres til Akutberedskabets garage, Ballerup, og ved evt. forbrug af ilt, ATM luft, diesel (påfyldes efter endt opgave), sprinklervæske og vand, skal køretøjet genopfyldes, og der tømmes evt. spildevand. Køretøj og udstyr skal endvidere rengøres.
Ilt- (2x10L) samt atmosfærisk luft (2x10L) kontrolleres. Ilt skiftes ved under 150 bar. Atmosfærisk luft skiftes ved under 50 bar. 10-liters flasker forefindes i garagens ilt bur. Utensilier på køretøjet efterses og udskiftes af Rigshospitalets Transporthold.
Bemærk at der ikke må bortskaffes medicinrester i vask i køretøjets opholdsrum.
Ankomst ved hospitaler:
Se bilag 1 for kort der viser placering af barsels/fødegang på enkelte hospitaler i følgende rækkefølge: Nykøbing Falster, Herlev, Næstved, Holbæk, Roskilde, Odense og Nordsjællands Hospital-Hillerød. Kort ligger også i dørlomme i højre sidedør. Den enkelte ambulanceuddannede, skal vurdere bedste til- og frakørselsvej under hensyn til køretøjets dimensioner. HUSK at Babylancen er højere end almindelige ambulancer.
Køretøjets funktioner:
Den fulde brugermanual til køretøjet for alle nedenstående dele findes i dørlomme i højre sidedør.
Se bilag 2 for instruks vedr.:
Se bilag 3 for detaljeret instruks vedr. lift.
Driftsnedbrud og skader:
Ved evt. skade hvor køretøjet ikke kan fortsætte ved egen drift og ved driftsnedbrud kontaktes vagtleder på 112. I samråd besluttes hvorvidt køretøj skal transporteres til reparation, eller om det kan køre ved egen kraft. Vagtleder udleverer evt. telefonnummer og abonnementsnr. til Falck hvorefter Babylancens personale bestiller transport.
Babylancen skal transporteres til garagen Telegrafvej 6, port 2, 2750 Ballerup. 112 Vagtleder træffer beslutning om erstatningskøretøj (XL-ambulance).
Derudover skal køretøjet skadesanmeldes jf. VIP Skadesanmeldelse af køretøjer i Akutberedskabet.
Alle hændelser skal dokumenteres i C3.
Operativ chef i afdeling for Ambulance i Region Hovedstadens Akutberedskab er ansvarlig for udarbejdelse, implementering og vedligeholdelse af denne vejledning.
Sektionslederne i Region Hovedstadens Akutberedskab er ansvarlig for udbredelse af og sikring af kendskab til vejledningen blandt personalet, der varetager tjeneste ved ambulancer, akutlægebiler og øvrige specialkøretøjer i afdelingen.
Præhospitalt sundhedsfagligt personale, der varetager præhospital tjeneste for Region Hovedstaden, har et selvstændigt ansvar for at sætte sig ind i nærværende vejledning og overholde den i det daglige virke.
VIP: Interhospital transport af børn i kuvøse
Bilag 1 Kort over hospitaler.pdf