Rengøring af afsnitskøkken

Målgrupper og anvendelsesområde
Definitioner
Fremgangsmåde
Ansvar og organisering
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
Bilag
 

 

Målgrupper og anvendelsesområde

Ansatte i rengøringsafdelingen der arbejder med rengøring af afsnitskøkkener.

Tilbage til top

Definitioner

Fremgangsmåde

Køkkenborde
Rengøres 3 gange dagligt, dette sker efter måltiderne.

Køkkenvask
Rengøres 3 gange dagligt, dette sker efter måltiderne.                                                                     

Affaldsbeholdere
Tømmes 3 gange dagligt, dette sker efter måltiderne.

Gulv
Tørmoppes 3 gange dagligt - pletter og spild fjernes efter måltiderne med en fugtig moppe. 

BEMÆRK

Udover ovennævnte skal afsnitskøkkenet rengøres en gang dagligt. Dette skal ske iht. til lokalets kvalitetsprofil iht. INSTA 800 (se under referencer).

Denne rengøring skal finde sted indenfor tidsrummet kl. 06.00 – 07.30.

Ud over gulv, vægge og lofter indgår også alt inventar i den daglige rengøring, jf. objektlisten iht. INSTA 800 (se under referencer), herunder flytning og rengøring under og bag mobilt inventar.

Eksempler på standardinventar:

Daglig rengøring:
Køkkenborde
Køkkenvask
Affaldsbeholdere
Dør med håndtag og dørkarm
Skabe
Hylder
Stole
FlaskevogneMikroovn rengøres ud- og indvendig. 
Opvaskemaskinen udvendig.
Ismaskinen udvendig.
Køleskab udvendig.
Fryser udvendig.
Kaffemaskine udvendig.
Elkoger udvendig.
Emhætte udvendig.

Ugentlig rengøring:
Opvaskemaskine rengøres indvendig.
Ismaskine rengøres ud- og indvendig. 
Køleskab rengøres ud- og indvendig. 
Fryser rengøres ud- og indvendig. 
Kaffemaskine afkalkes.
El-koger afkalkes.

Månedlig rengøring:
Emhættens filter og ventilator.
 

Tilbage til top

Ansvar og organisering

Ledelsen i Rengøringsafdelingen er ansvarlig for, at personalet i afdelingen er bekendt med denne vejledning.

Den enkelte medarbejder er ansvarlig for at kende og følge denne vejledning.

Tilbage til top

Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

DS/INSTA800-1:2018. Rengøringskvalitet - System til fastlæggelse og bedømmelse af rengøringskvalitet, 2018. Dansk Standard.

National Infektionshygiejniske Retningslinjer for rengøring i hospitals- og primærsektoren, herunder dagtilbud og skoler, 1. udgave, 2015. CEI, SSI.

Hygiejnehåndbog

 

Tilbage til top

Bilag