Ansatte i rengøringsafdelingen der arbejder med rengøring af afsnitskøkkener.
Køkkenborde
Rengøres 3 gange dagligt, dette sker efter måltiderne.
Køkkenvask
Rengøres 3 gange dagligt, dette sker efter måltiderne.
Affaldsbeholdere
Tømmes 3 gange dagligt, dette sker efter måltiderne.
Gulv
Tørmoppes 3 gange dagligt - pletter og spild fjernes efter måltiderne med en fugtig moppe.
BEMÆRK
Udover ovennævnte skal afsnitskøkkenet rengøres en gang dagligt. Dette skal ske iht. til lokalets kvalitetsprofil iht. INSTA 800 (se under referencer).
Denne rengøring skal finde sted indenfor tidsrummet kl. 06.00 – 07.30.
Ud over gulv, vægge og lofter indgår også alt inventar i den daglige rengøring, jf. objektlisten iht. INSTA 800 (se under referencer), herunder flytning og rengøring under og bag mobilt inventar.
Eksempler på standardinventar:
Daglig rengøring:
Køkkenborde
Køkkenvask
Affaldsbeholdere
Dør med håndtag og dørkarm
Skabe
Hylder
Stole
FlaskevogneMikroovn rengøres ud- og indvendig.
Opvaskemaskinen udvendig.
Ismaskinen udvendig.
Køleskab udvendig.
Fryser udvendig.
Kaffemaskine udvendig.
Elkoger udvendig.
Emhætte udvendig.
Ugentlig rengøring:
Opvaskemaskine rengøres indvendig.
Ismaskine rengøres ud- og indvendig.
Køleskab rengøres ud- og indvendig.
Fryser rengøres ud- og indvendig.
Kaffemaskine afkalkes.
El-koger afkalkes.
Månedlig rengøring:
Emhættens filter og ventilator.
Ledelsen i Rengøringsafdelingen er ansvarlig for, at personalet i afdelingen er bekendt med denne vejledning.
Den enkelte medarbejder er ansvarlig for at kende og følge denne vejledning.