GLO - Oplysninger om allergener til spisende patienter

Målgrupper og anvendelsesområde
Fremgangsmåde
Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil
 


Målgrupper og anvendelsesområde

Medarbejdere på Rigshospitalet - Glostrup, der serverer mad for patienter

 

Tilbage til top


Fremgangsmåde

Som medarbejder på et sengeafsnit, der serverer mad for patienterne, er du forpligtiget til at kunne oplyse patienten om, hvilke allergener, den mad, du serverer evt. indeholder.

Du skal enten kunne udpege de enkelte allergener, vise en ingrediensliste eller fortælle patienten, hvilke ingredienser, der er i den mad, du serverer.

 

I køkkents åbningstid:

Til hverdag, når du serverer morgenmad, frokost og mellemmåltider, kan du ringe til køkkenet. Så vil køkkenpersonalet kunne oplyse om allergener i de enkelte retter/måltider.

 

Uden for køkkenets åbningstid:

Uden for køkkenets åbningstid skal du selv kunne finde oplysningerne.

Du skal på forhånd sikre dig følgende:

 

For at se hvilke ingredienser maden indeholder, åbner du "MasterCater Afdeling - GLO".

Vi kan desværre ikke garantere, at alle allergener er fremhævet - men alle ingredienser fremgår med sikkerhed af ingredienslisten.

 

Allergenliste

Stoffer eller produkter, der forårsager allergier eller intolerans.

 

Tilbage til top


Referencer, lovgivning og faglig evidens samt links hertil

Mærkningsforordningens bilag II

 

Tilbage til top